AV Spirit Lelystad heeft middels haar Nieuwsbrief en haar site bekend gemaakt, dat de CityRun Lelystad, die gepland stond op zondag 24 september, geannuleerd is geworden. AV Spirit heeft de afgelopen 2 jaar hard gewerkt aan de ‘CityRun Lelystad’, dat de opvolger is van de ‘Zeebodemloop’.   

CityRun Lelystad
AV Spirit heeft de afgelopen 2 jaar hard gewerkt aan de ‘CityRun Lelystad’ als opvolger van de ‘Zeebodemloop’. Er was een mooi plan ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Lelystad, de organisatoren van de Oostvaardersrun, de Roparun, de SlooOW marathon, Sportbedrijf Lelystad en andere partners. 

Bij de uitwerking van het plan is de organisatie gestrand op de kosten van de maatregelen rondom de veiligheid om over de dreven van de stad te kunnen lopen. De gemeente bleek zich zorgen te maken over de bereikbaarheid van het ziekenhuis St Jansdal. 

Kosten voor verkeersmaatregelen
Dit bleek in tweede instantie. Hierdoor moest de eerdere route omgelegd worden. Door het omleggen van de route kreeg AV Spirit te maken met een verviervoudiging van de kosten voor de verkeersmaatregelen. 

Deze kosten zouden een groot financieel risico kunnen opleveren en daarom heeft de organisatie besloten om de CityRun Lelystad niet door te laten gaan. Het is jammer en zeker een keihard gelag met betrekking tot de kosten en de energie die erin gestoken is. 

Gekeken wordt of er een nieuw loopevenement georganiseerd kan worden binnen de gevonden samenwerking. Belangrijk is dat het financieel haalbaar moet zijn, waardoor Lelystad als hardloopstad op de kaart gezet kan worden. 

Alternatief
Daarentegen zijn er nog alternatieven voor de lopers. Eén van de alternatieven is de Oostvaardersrun op zondag 8 oktober. Voor deze run zijn de mogelijkheden: kidsrun (1 km), en de afstanden 10, 16 en 21 km. 

De route gaat over onverharde en deels verharde wegen door het Oostvaardersveld en Hollandse Hout. Met pijlen is de route aangewezen en voor elke groep zal een voorfietser meefietsen. Tevens zijn er langs de route vrijwilligers om de route te wijzen.   

(Bronnen: AV Spirit Lelystad (+ Nieuwsbrief), Oostvaardersrun) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 31.07.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights