In de prachtige parken en bossen van Lelystad is het prettig lopen. Daarnaast kan men ook een historische stadswandeling maken door Lelystad West of Zuid. Daarnaast kan men ook meegaan met de excursie door Lelystad om de Street Art te bekijken. Met andere woorden, er is genoeg te zien. Het advies is dus om de schoenen aan te doen en op avontuur te gaan deze zomer. 

Op ontdekking 
Er is van alles te zien en te ontdekken in Lelystad, zowel voor jong als voor oud(er). Op de grens van het land en het water kan men bosrijke gebieden ontdekken, parken, mooie gebouwen én natuurlijk ook nog cultuur. 

Om iets te kunnen zien van mooi Lelystad, is het verstandig om gebruik te maken van de vele routes die er zijn. In de stad kan men wandelen, hardlopen, fietsen, wielrennen. Er zijn zelfs mogelijkheden om een combinatie te maken. 

Routeplatform 
Hiervoor is er een online routeplatform. Sportbedrijf Lelystad heeft een routeplatform op de site Sport in Lelystad. Men kan hier alle routes vinden die Sportbedrijf Lelystad met vele partners heeft ontworpen en verzameld. 

De routes zijn gratis te downloaden. Zo zijn er wandel- en hardlooproutes, rolstoel wandelroutes, QR-beweegroutes, een steproute, fiets- en wielrenroutes, mountainbikeroutes, ruiterroutes, kano- & SUP-routes, horecaroutes en “Ommetje lopen”. 

Als men alles heeft gehad, kan men weer opnieuw beginnen. Echter men kan ook wachten op de nieuwe routes die beschikbaar komen. Te lezen is op alle individuele sites van de routes met wie er is samengewerkt.  

Street Art
Afgelopen week was er een gratis rondleiding verzorgd door Writer’s Block. Tijdens de rondleiding is men langs alle Street Art gegaan in Lelystad. Tijdens de rondleiding hebben de deelnemers de achterliggende verhalen van de Street Art van Lelystad kunnen beluisteren. 

Er is nogal wat Street Art in Lelystad en door de rondleiding heeft men met een nieuw perspectief naar het ontstaan van deze mooie stad kunnen kijken. Hierbij kon men de indrukwekkende muurschilderingen bewonderen. 

Writer’s Block is al sinds 2020 jaarlijks bezig om straten van Lelystad een mooi en gekleurd karakter te geven. Zo zijn er projecten geweest in 2021 (de transformatie van ‘De Trommel’) en het project van 2022 op grote schaal (‘Nieuw land op de Zeebodem’). 

(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad (+ Instagram), FlevoPost)  

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights