Speciaal voor de vogel- en natuurliefhebbers wordt op zondag 17 september 2023 het Vogelfestival georganiseerd. Er is van alles te beleven in de Oostvaardersplassen. Het Vogelfestival – bij de Kitsweg 1 in Lelystad – is hét evenement voor vogel- en natuurliefhebbers op een prachtige locatie midden in Nationaal Park Nieuw Land. 

Excursies in het gebied 
Onder leiding van ervaren natuurgidsen kan men mee op verschillende excursies in het gebied. De natuurgidsen van Staatsbosbeheer laten de bezoekers een kijkje nemen in het uitgestrekte ‘kerngebied’ van de Oostvaardersplassen. 

Dit gebied is een vogelreservaat van internationale betekenis, naast het feit dat er Konikpaarden, Heckrunderen en edelherten leven. De specialisten van Dagjeindenatuur.nl en de gidsen van Vogelbescherming Nederland tonen de vogelrijke gebieden De Driehoek en het Oostvaardersveld. 

Inspirerende sprekers
Naast de excursies zullen er ook sprekers aanwezig zijn. Hierbij valt te denken aan Arjan Dwarshuis (vogelgids, gastspreker, schrijver van boeken) en Camilla Dreef (zelfstandig ecoloog, ambassadeur voor Vogelbescherming Nederland). 

Daarnaast zal ook Ruben Smit (natuurfilmer) de gasten meenemen via de lezing in de bijzondere vogelwereld. Tenslotte zal de stadsecoloog van Almere, Ton Eggenhuizen, de bezoekers bijpraten over de bijzondere stadsnatuur van Almere. Hij zal tevens wat vertellen over het boek ‘Van dwergmuis tot stadsreus’ (50 jaar natuurontwikkeling in Almere).  

Markt en kinderplein 
Er wordt op de dag een markt georganiseerd met marktkramen vol producten om de natuur te kunnen beleven. Zo zal er fotoapparatuur aanwezig zijn, net als verrekijkers, telescopen, natuurreizen en -educatie. Cameranu.nl zal in de Zeearendhut kennis laten maken met de juiste camera of kijker. 

Ook voor de kinderen zijn excursies en activiteiten in het gebied. Boswachters van Staatsbosbeheer zullen aanwezig zijn om de vragen te beantwoorden. Maar ook voor de kinderen om de natuur echt te leren kennen. 

Het Festival is op zondag 17 september van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. Er zal binnenkort nog verdere informatie worden gepresenteerd. Daarom houd de site van Nationaal Park Nieuw Land in de gaten. 

(Bronnen: Boswachtersblog, Nationaal Park Nieuw Land) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights