Voetbal (© pixabay)

De voetbalverenigingen VV Unicum en SV Lelystad’67 hebben de krachten gebundeld in het kader van het versterken van de breedtesport in Lelystad om daarmee de maatschappelijke verantwoordelijkheid te vervullen. De bundeling van krachten is gericht op het creëren van meer mogelijkheden voor alle inwoners van Lelystad om te kunnen voetballen. De opzet is om de gezonde sportieve concurrentie te stimuleren.   

Aanpakken van wachtlijsten 
Eén van de belangrijkste doelstellingen van de samenwerking is het aanpakken en liefst wegwerken van de wachtlijsten. Op die manier zou iedereen die wil voetballen de kans krijgen om ook echt deel te nemen. 

Later dit jaar zal de bundeling van krachten een nadere invulling gaan krijgen. Hierbij valt te denken aan gezamenlijk in te kopen en technische kennis te delen. Hierdoor kunnen de clubs efficiënter gebruik maken van de middelen en expertise. Dit moet resulteren in een betere kwaliteit van de (breedte) sport.  

Gezonde concurrentie 
De voorzitters van beide clubs zijn verheugd over de samenwerking, maar benadrukken het belang van een gezonde concurrentie tussen beide verenigingen. Hierdoor krijgen de spelers de mogelijkheid zich te ontwikkelen en door te stromen naar hogere niveaus. 

De samenwerking zal bijdragen aan een verhoogd niveau van het voetbal in Lelystad. Tevens kunnen de clubs zich richten op sociale initiatieven en programma’s om sportparticipatie te bevorderen, met name onder de jongeren.  

Eerste stappen 
De samenwerking zal beginnen met het gezamenlijk organiseren van het facilitaire deel. Daarnaast wordt door beide clubs gekeken naar de wachtlijsten. Zo heeft Unicum minder velden en trainers, maar wel een wachtlijst van ruim 500 jongeren. 

Door de samenwerking kan hier aan gewerkt worden. Men wil een nieuwe standaard introduceren voor samenwerking tussen sportverenigingen. Hierbij is het streven om een voorbeeld te zijn voor andere clubs in stad, regio en verder. Overwogen wordt om bijvoorbeeld de voetballen samen in te komen, maar ook wordt gekeken naar de energiecontracten. 

(Bronnen: VV Unicum, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights