De Voedselbank Lelystad heeft een nieuwe vrachtwagen – met koelsysteem – gekocht. De wagen is een Mercedes Atego van zo’n 2.5 jaar oud en weinig kilometers op de teller. De wagen is aangeschaft voor 140.000 euro, waarvoor het geld bijeen is gebracht door derden (Voedselbanken Nederland, Oranjefonds, Rabobank) en het eigen spaarpotje van Voedselbank Lelystad. 

Nieuwe vrachtwagen 
De nieuwe vrachtwagen voldoet aan alle tegenwoordige en voorzienbare veiligheids- en milieueisen, waardoor Voedselbank Lelystad weer jaren vooruit kan. Tijdens een bijeenkomst met alle vrijwilligers zal de vrachtwagen op maandag 17 juli worden afgeleverd. 

De huidige vrachtwagen was hard aan vervanging toe. Hierbij liepen de onderhoudskosten alleen maar op. Tevens was het laadvermogen van de wagen te gering, waardoor er meer gereden moest worden om alle aangeboden voedsel te kunnen vervoeren. 

Onmisbare schakel 
De vrachtwagen is een onmisbare schakel in de voedselvoorziening voor klanten van de Voedselbank. Wekelijks wordt voedsel vanuit verschillende distributiepunten en bij diverse leveranciers (in stad en polder) opgehaald en naar de Voedselbank gebracht.  

Deze schakel moet voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Hier wordt ook regelmatig gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). Een belangrijk item hierbij is een goed functionerend koelsysteem.  

Feestelijke inwijding
De oude vrachtwagen was eigenlijk een bestelbus waarvoor alleen maar een BE rijbewijs genoeg was. Echter voor de nieuwe vrachtwagen is het rijbewijs C nodig. Daarvoor zullen een aantal chauffeurs de opleiding tot vrachtwagenchauffeur gaan volgen.

De aflevering op maandag 17 juli zal gepaard gaan met de officiële overhandiging van de autosleutels aan het bestuur en de chauffeurs ploeg, die vanaf dat moment de voedselritten gaan rijden.  Alle vrijwilligers zijn uitgenodigd voor de aflevering en inwijding van de nieuwe wagen.  

Sponsorwerving Actie 
Op dezelfde dag zal Voedselbank Lelystad een wervingsactie starten voor het vullen van de reclamevlakken op de zijkanten van de wagen. Het doel hiervan is om genoeg geld op te halen om een belangrijk deel van de jaarlijkse kosten van de wagen te kunnen betalen. 

Geïnteresseerde bedrijven voor een naamsvermelding op de wagen, kunnen contact opnemen met secretaris Kees van Haspel middels secretaris@voedselbanklelystad.nl og 06 – 12332278. Tevens kan het via oud-voorzitter van Bedrijfskring Lelystad, Dirk Jan Verdoorn. Tevens is er een leaflet beschikbaar met informatie over de advertentiemogelijkheden en bijbehorende tarieven. Op te vragen via info@voedselbanklelystad.nl o.v.v. ‘Sponsorinformatie’. 

(Bronnen: Voedselbank Lelystad, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.07.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights