Harm Ritsema (Afvalzorg) en Mystica Smorenburg (Het Flevo-landschap) hebben op dinsdag 27 juni de vernieuwde watertuin in Natuurpark Lelystad geopend. Jaren geleden is de watertuin aangelegd door een bijdrage van Rotary Lelystad en het Streekfonds Flevoland. 

Vernieuwde watertuin
 
Laatst is de tuin opnieuw ingericht, waarbij de bezoekers via vernieuwde houten vlonders van de watertuin kunnen genieten. Ondertussen zijn nieuwe bankjes geplaatst, waardoor de Watertuin nog mooier is geworden. 

De educatieve elementen geven kinderen op een leuke, speelse manier de mogelijkheid om kennis te maken met het onderwaterleven. Daarnaast kan men in het bezoekerscentrum een ontdek-setje huren, bestaande uit een zoekkaart, loeppotje, schepnetje en een waterbakje. 

Kleine dieren in het park 
Juist in de Watertuin leven de kleinere dieren van het park, zoals amfibieën, insecten, slakken en spinnen. Zo leven in het water de spinnende watertor, staafwants en het bootsmannetje.

De libellen en juffers zijn de meest opvallende insecten. Langer kijken betekent dat er snel meerdere soorten te vinden zijn. Als men lang genoeg wacht, zijn zelfs de kikkers te horen die oorverdovend om de bezoekers heen kwaken. 

Update nodig 
Rotary Lelystad en Streekfonds Flevoland hebben jaren geleden een bijdrage geleverd om de Watertuin tot stand te kunnen brengen. Het was tijd voor een update, waarbij Het Flevo-landschap op haar vrienden kon rekenen.

Zo is de ‘buurman’ Afvalzorg al jarenlang een gouden vriend van Het Flevo-landschap. Afvalzorg heeft bijdragen geleverd, zodat het park nog aantrekkelijker gemaakt kan worden voor de inwoners van Lelystad en bezoekers van buiten.    

Zo is er al een bijdrage geleverd voor de realisatie van de speeltuin, een wisentstier, huurfietsen en het nieuwe otterbedrijf. En deze keer ook weer voor de ‘vernieuwing’ van de Watertuin. Tevens heeft de Nationale Postcode Loterij het project ondersteund. 

(Bronnen: Het Flevo-landschap, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 27.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights