RIJENS NIEUWS – In het Cultureel Centrum De Boodschap – de vroegere kerk Maria Boodschap dat in 1996 verbouwd werd tot een Multifunctioneel Sociaal Cultureel Centrum – is het Energie Informatiepunt officieel geopend. Dit gebeurde door wethouder Merijn Scheifes en Bart Cox en Yvonne Somers van energiecoöperatie Energie Gilze Rijen. Het informatiepunt is bedoeld om de inwoners van de gemeente te helpen met alle vragen op het gebied van energieverbruik, energie besparen en verduurzamen van de woning.  

Laagdrempelig 
De gemeente Gilze en Rijen is tevreden met het Informatiepunt. Met dit punt is er een toegankelijke plaats waar de inwoners van de gemeente op een laagdrempelige manier terecht kunnen voor informatie en ondersteuning op het gebied van duurzame energie. Daarom nodigt wethouder Scheifes ook iedereen uit om langs te komen en gebruik te maken van de waardevolle bron van kennis en inspiratie. Volgens de wethouder is dit weer een stap in de goede richting om te komen tot een duurzame en energie- en klimaatneutrale samenleving.  

Vanuit het Energie Informatiepunt kan er hulp en informatie geboden worden over verschillende onderwerpen. Hierbij valt te denken aan het besparen van energie, het zelf opwekken van energie, overstappen om van het gas af te kunnen komen, het verlagen van de energierekening, het opvragen van informatie over welke subsidies en leningen beschikbaar zijn. 
Tevens is er alle informatie beschikbaar over energie. Dit kan informatie zijn over hoe men een huis wil verduurzamen, hoe men energie kan besparen in het dagelijkse leven, wat men wil weten over hernieuwbare energiebronnen. Bij al de vragen over energie kunnen de energieadviseurs van Energie Gilze Rijen bij het Energie Informatiepunt antwoord geven. 

De openingstijden van het Energie Informatiepunt is elke vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur in Cultureel Centrum de Schakel (Kerkstraat 104, Gilze) en elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in Cultureel Centrum De Boodschap (Nassaulaan 62 – 64). Het Informatiepunt is in de zomervakantie gesloten en vanaf september is iedereen weer welkom met de vragen en kan men weer deelnemen aan de informatiesessies. 

Energie Gilze Rijen 
Energie Gilze Rijen is een coöperatie, die werkt voor en door de leden. Inwoners van de gemeente (en regio) kunnen overstappen op energie van de coöperatie. Energie Gilze Rijen is lokaal, voordelig en 100 procent groen. Daarnaast is ze onderdeel van het groenste energiecollectief van Nederland: OM, nieuwe energie. Deze laatste werkt samen met energiecoöperaties door heel Nederland. Door de samenwerking wordt 100 procent duurzame stroom geproduceerd, afkomstig van eigen bodem. Men wil Nederland zo snel mogelijk verduurzamen. Het is een landelijke leverancier zonder winstoogmerk. De winst gaat rechtstreeks naar de ontwikkeling van nieuwe duurzame projecten én het zo laag mogelijk houden van de tarieven.

(Bronnen: Gemeente Gilze en Rijen, gilze-en-rijen.nieuws.nl, Energie Gilze Rijen, Culturele Centra Gilze en Rijen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights