HARDERWIJK – Het is redelijk bekend – maar het kan nog veel beter – dat men op Burendag snel mensen (beter) leert kennen. Dit is van groot belang, daar men als men elkaar kent, men ook sneller bij elkaar kan aankloppen. Daardoor wordt de wijk een stuk gezelliger, men zegt elkaar gedag en kijkt naar elkaar om. Door de Burendag wordt de buurt of de wijk een stuk socialer en leuker. 

Burendag vieren 
Om Burendag goed te kunnen vieren, is het van belang om een activiteit te organiseren. Vanaf maandag 12 juni kan deze activiteit aangemeld worden. Na het aanmelden krijgt men een Burendagpakket van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. 

Tevens kan men een financiële bijdrage aanvragen om het plan uit te kunnen voeren (zolang er natuurlijk een budget is). Op de site van Burendag kan men de toolkit en voorbeelden middels de draaiboeken downloaden. 

Vrij eenvoudig 
Eigenlijk is het vrij eenvoudig om Burendag te vieren. Het zijn 4 stappen: 1. Bedenk een activiteit; 2. Meld de buurt aan; 3. Maak een draaiboek; 4. Nodig iedereen uit en vier met zijn allen de Buurtdag van de buurt.  

Op de site zijn genoeg voorbeelden te vinden. Tevens is er een poster te vinden om de buren op de hoogte te stellen en natuurlijk om uit te nodigen. De contacten in de buurt zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving, waar iedereen ertoe doet, maar ook mee kan doen. 

Kopje koffie 
Douwe Egberts en het Oranje Fonds willen graag mensen dichter bij elkaar brengen en zijn daarom ook de initiatiefnemers van de Burendag. Om contact te krijgen in de buurt is een kopje koffie altijd welkom.

Het Oranje Fonds is specifiek voor een ieder die iets goed wil doen voor de ander. Vanaf 12 juni kan men een budgetaanvraag doen van maximaal 350 euro voor een Burendagplan. Dit jaar wordt Burendag gevierd op 23 september en in 2024 op 28 september. Meer informatie op de site Burendag.     

(Bronnen: Nieuwsbrief Oranje Fonds, Burendag) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights