Tijdens het 2-jaarlijks evenement Flevoland Bloeit wordt uitleg gegeven over Natuur Inclusieve Landbouw en wat dat betekent voor de provincie Flevoland. Het evenement wordt georganiseerd door het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC).Het evenement biedt een platform voor Flevolandse boeren, bedrijven en organisaties die met natuurinclusieve landbouw aan de slag willen. Daarnaast laat het FAC zien op welke vlakken ze kennis en ervaring inzetten om ondernemers hierin te ondersteunen.

Natuur Inclusieve Landbouw
Het motto van het evenement is ‘Op weg naar een Natuur Inclusieve Landbouw’. Het wordt gehouden op de locatie Harry’s Farm, Elandweg 73, Swifterbant en zal plaatsvinden op donderdag 22 juni van 14.00 tot 18.00 uur. 

Er wordt een platform geboden voor Flevolandse boeren, bedrijven en organisaties die met Natuur Inclusieve Landbouw aan de slag willen. Daarvoor wordt uitleg gegeven wat dit eigenlijk is, wat ieders rol of bijdrage is en wanneer een boer Natuur Inclusief boert. 

Verbinden en de toekomst 
Tijdens het evenement wordt de verbinding versterkt tussen de Flevolandse boer, bedrijven en organisaties. Tevens wordt het gesprek aangegaan over de toekomst van het landelijk gebied en de kansen van een transitie voor zowel natuur als ondernemers. 

Daarnaast zal FAC laten zien op welke vlakken ze de kennis en ervaring wil inzetten om de ondernemers te ondersteunen. In 2023 stond de agrarische natuur in Flevoland centraal, net als de demovelden, ontwikkelingen en projecten gericht op duurzame landbouw.  

Interesse of bijdrage leveren 
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in Natuur Inclusieve Landbouw of een inhoudelijke of uitvoerende bijdrage willen leveren, is het van groot belang om in gesprek te gaan met de organisatie, zodat het evenement vorm krijgt.  

Hierbij valt te denken aan een stand. Hierbij wordt gevraagd om een standpunt te hebben, dat kenbaar gemaakt kan worden, dat men deelt wat men zelf bijdraagt. Tevens dat men een mening heeft over de rol van de Flevolandse boer in een Natuur Inclusieve Landbouw samenleving. 

Aanmelden kan via info@facflevoland.nl .

(Bronnen: Provincie Flevoland, Flevolands Agrarisch Collectief) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights