Dinsdagavond 30 mei heeft wethouder Rinze Broekema een eerste steentje geplakt. Dit gebeurde aan de ‘Social Sofa’ in De Kubus. De Social Sofa zal de komende maanden worden voorzien van een prachtig mozaïek gericht op het actuele thema ‘Geweld tegen vrouwen’ van Orange the World. De opzet is dat de Social Sofa een plaats krijgt in de omgeving van de Agora.  

Social Sofa 
Leden van de Soroptimistclub Flevoland gaan in de komende maanden de hele Sofa voorzien van mozaïeksteentjes. De verwachting is dat dit zal duren tot eind november. In die tijd is ook de actieperiode van de wereldwijde campagne Orange the World. 

De campagne is gericht op het terugdringen van geweld tegen vrouwen. De gemeente Lelystad werkt mee aan de actie Orange the World. Zo zal het gemeentehuis en het Provinciehuis in de actieperiode van 25 november tot 10 december oranje kleuren. 

Soroptimist Club Flevoland
De Soroptimist Club Flevoland is opgericht op 10 mei 1986 en bestaat uit 24 leden uit de Dronten, Lelystad, Zeewolde en Swifterbant. De leden zijn actieve vrouwen die vol in het leven staan. Tevens bekleden ze zakelijk relevante posities, hebben een uitgebreid netwerk en zetten zich in voor goede doelen.

Soroptimisten zetten zich als vrouwen in voor vrouwen. Dit houdt onder meer in dat met elkaar inspiratie zoeken, kennis delen en willen de wereld proberen, mooier, beter, maar zeker vrouwvriendelijker te maken. Dat betekent zich inzetten voor de positie van meisjes en vrouwen.

Veilig, overal en altijd 
Dit is het motto voor de campagne Orange the World in 2023. Een campagne tegen geweld tegen vrouwen. Tijdens deze campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel te worden van de oplossing en dus medestander in de strijd tegen geweld. 

Dit kan onder meer door het ondertekenen van de #medestanderpledge op de site. Middels de ondertekening geeft men aan zich te willen inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Dit kan als vrouw of man, als professional of als omstander, als vriend, buur of collega.   

Eén op de 3 vrouwen wereldwijd krijgt te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. De Verenigde Naties wil hier aandacht voor vragen en heeft daarom de Orange the World campagne gestart. 

(Bronnen: Soroptimist, De Kubus Lelystad, Orange the World) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 02.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights