Mensen zijn vaak bezig met hun zorgen of problemen, maar weten niet altijd waar men terecht kan voor een luisterend oor. Hierbij kan het gaan om mantelzorgers, maar ook mensen met geldzorgen, mensen die in een scheiding zitten of mensen die in een rouwproces zitten wegens een overleden dierbare. Dan kan het Aandachtscentrum Lelystad hulp bieden. 

Aandachtscentrum Lelystad 
Het Aandachtscentrum Lelystad is speciaal voor mensen die graag de zorgen willen delen. Mensen die een luisterend oor zoeken, maar ook hulp en advies. Het centrum is er ook voor mensen die niet precies weten waar ze naar toe moeten met vragen over het welzijn. 

Het centrum is er voor alle inwoners van Lelystad die vragen hebben over hun welzijn of een uitdaging met onderwerpen die te maken hebben met welzijn. Het Aandachtscentrum Lelystad is middels het telefoonnummer  bereikbaar voor een luisterend oor. 

Tevens wordt gezorgd voor een vaste belafspraak. Dit kan op het moment dat het goed uitkomt of wanneer er behoefte aan is. Tevens kan men verder geholpen worden wanneer men niet precies weet waar men met de vragen naar toe moet. 

Ervaringsdeskundigen 
De vragen kunnen gaan over zaken als mantelzorg, gevoelens van eenzaamheid of somberheid, geldproblemen of verslaving. Op het moment dat er behoefte is aan een ervaringsdeskundige, wordt daar voor gezorgd. 

Speciale aandacht is er voor de jongeren. Het Aandachtscentrum Lelystad is niet alleen een luisterend oor voor jongeren, maar zorgt ook voor ondersteuning door leeftijdsgenoten. Het centrum is bereikbaar via 088 – 7878809 of de site www.aandachtscentrum-lelystad.nl

Op een vaste tijd een telefoontje 
Het Aandachtscentrum Lelystad is een initiatief van OpenJeHart en Mantelkring. Beide organisaties zetten zich al een aantal jaren in voor mantelzorgers en senioren die het sociale netwerk willen vergroten. 

Na Corona is de telefonische ondersteuning vrij snel opgezet en van hieruit is het Aandachtscentrum verder ontwikkeld. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Lelystad. 

Tevens wordt deze maand een campagne gestart om het initiatief nog meer onder de aandacht van de inwoners te brengen. Er zijn billboards langs de invalswegen te vinden met de tekst ‘Weet je niet waar je in Lelystad met jouw zorgen terecht kunt?’

De afgelopen week is wethouder Broekema in gesprek gegaan met het Aandachtscentrum Lelystad. Deelnemers van het Aandachtscentrum die regelmatig gebeld worden, hebben hun ervaringen met de wethouder gedeeld.

(Bronnen: Aandachtscentrum Lelystad, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 01.06.2023   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights