Sportspullen (© Sportbedrijf Lelystad) Sportmaterialen

Gebruikte sportkleren en sportspullen kunnen bij verschillende inzamelpunten in Lelystad worden ingeleverd voor de Sportspullenbank. De Sportspullenbank zorgt door middel van  de ingeleverde spullen dat gezinnen in Lelystad met een kleine beurs toch kunnen sporten. In dit initiatief werkt Sportbedrijf Lelystad samen met verschillende partners, supermarkten en sportverenigingen.   

Sportspullenbank op 24 juni 
Op zaterdag 24 juni wordt de volgende Sportspullenbank georganiseerd van 15.00 tot 18.00 uur. Deze middag wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad, want de organisatie is hard op zoek naar nieuwe spullen. 

De vorige edities waren een groot succes, wat inhield dat de sportspullen vrij snel ‘verdwenen’ op het moment dat de Sportspullenbank open was. Maar er zijn nog steeds sportkleren en andere sportspullen nodig. De afgelopen editie zijn veel spullen verkocht. 

Financieel moeilijk
De Sportspullenbank is opgezet voor die mensen in Lelystad die het financieel gezien het moeilijk hebben. Tijdens de openingstijden van de Sportspullenbank kunnen inwoners van Lelystad sportspullen kopen voor maximaal 3 euro per stuk.

In 2023 is de Sportspullenbank 5 keer open bij Sportbedrijf Lelystad. Het is eens in de 2 maanden in Sportcentrum De Koploper (Badweg 21) geopend. De Sportspullenbank is geopend voor Lelystedelingen met een toegangskaart.  

Twaalf inzamelpunten
Wil de Sportspullenbank op 24 juni en de 2 keer daarna open kunnen gaan, zijn weer ‘nieuwe’ sportspullen nodig. Daarom worden de inwoners van Lelystad opgeroepen om na te gaan of er nog sportkleren of – spullen in de kast liggen. 

Spullen die niet meer gebruikt worden, kunnen ingeleverd worden bij één van de 12 inzamelpunten. Deze zijn te vinden op de site van Sportbedrijf Lelystad. Indien men een toegangskaart wil ontvangen, kan men contact opnemen met Tamaryoës Kok (Sportbedrijf Lelystad) middels mailt.kok@sportbedrijf.nl , of mobiel 06-13920742.

(Bronnen: Sportspullenbank, FlevoPost) 

Henny AJ. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 29.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights