In Lelystad wordt onder meer gewerkt aan de Givt-app en de opzet is nu om een versie voor kinderen, de Givt4Kids, op de Amerikaanse markt te gaan brengen. De softwareontwikkelaar is in 2016 gestart. Het bedrijf geeft zelf aan dat ze veel geleerd heeft ‘over geven’.  Nuttige lessen, die geresulteerd hebben in een app.   

Organisatie 
De organisatie Givt bestaat uit een team specialisten die kantoor houden in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Al de specialisten zijn dag in, dag uit bezig met de ontwikkeling en verbetering van Givt.  

Oprichter Sjoerd van Oort kwam in 2016 op het idee, toen hij in de kerk tijdens de collecte er achter kwam dat hij geen geld bij had. Tegenwoordig gebruikt 40 procent van de Nederlandse kerken de app. Givt verwerkt 100.000 transacties per maand van zo’n 40.000 gebruikers.  

Geloven in geven 
Aangezien de organisatie van mening is dat er gegeven moet en kan worden, moet dit op een zo makkelijke manier kunnen. Dit moet digitaal kunnen, zonder dat er financiële barrières zijn om een digitale, financiële gift te doen. 

Het ontwikkelen van de Givt-app is gedaan voor het doen van giften aan organisaties en dan online. Aangezien voor de organisatie iedereen gelijk is, wordt daarom samengewerkt op basis van gelijkwaardigheid.  

Givt4Kids 
In Amerika is het vrij normaal om als particulier een gift te doen. Dit komt doordat er niet zo’n verzorgingsstaat is als in Nederland. Maar het contante geld verdwijnt steeds meer. Dit zou kunnen inhouden dat kinderen niet meer worden grootgebracht met het systeem van donaties. 

Met de nieuwe app Givt4Kids wil de organisatie daar wat aan doen. Met de app kunnen de ouders de kinderen digitaal zakgeld geven. De kinderen kunnen daarna zelf beslissen wat ze met het geld doen. Het kind kan hierdoor meer regie en autonomie krijgen. Tevens wordt het gesprek tussen ouder en kind over het belang van donaties op gang geholpen.

(Bronnen: Givt-app, Radio Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights