Het ging in eerste instantie best wel goed, maar de afgelopen maand zat het een beetje tegen. Aangezien het aansluiten van de regentonnen wat langer duurt dan verwacht, is de regen van afgelopen tijd niet gebruikt zoals het Sidhadorp het hoopte. Ondertussen is de aansluiting nog niet geregeld. 

De groentetuin 
De organisatie is ondertussen begonnen met het ontwerp van de pergola, zodat deze binnen een aantal weken er staat. In de tussentijd is gebleken dat er mogelijk een woelrat in de groentetuin bivakkeert.

Dat betekent dat het diertje de wortels van de plantjes opeet. Hierdoor is er weinig groente die in de tuin aanwezig is. Daarnaast zijn er ook positieve berichten, zoals dat er weer extra aardappels bijgezet zijn in het stukje bij het Hofje. Tevens nogal wat pompoenen.

Onderhoud 
De extra aardappelen en pompoenen zullen een mooi gezicht tonen. Daarnaast staan nogal wat fruitbomen in bloei. Hopelijk zal de opbrengst flink zijn. Ook doet de eerder geplante pruimenboom hard zijn best om mee te gaan.   

Na het afronden van de laatste grote klussen (regentonnen en de pergola) gaat men weer verder met het onderhoud en de uitwerking. Men hoopt te kunnen genieten van de opbrengsten. Daarnaast zijn hulp en donaties van harte welkom. 

Samen eten onder de platanen 
Op 12 mei was het moment van het Samen eten onder de platanen, wat een gezellig dorpsfeestje opgeleverd heeft. Dit zal elke eerste vrijdag van de maand plaatsvinden. Zo zal het volgende Samen eten onder de platanen op 2 juni om 19.00 uur worden gehouden.  

Voor mensen die niet zo goed zijn in het maken van lekker eten, is het misschien handig om wat te kopen of wat te drinken mee te brengen. De opzet is om regelmatig met zoveel mogelijk dorpelingen gezellig samen te zijn. Belangrijk is om wat te eten of te drinken voor ongeveer 4 personen mee te nemen. Daarbij horen dan ook een eigen bord, bestek en stoeltje. 

(Bron: Sidhadorp Nieuws)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights