Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Woensdag 17.05.2023 
Israëlische leger doodt één Palestijn, verwondt twee in Nablus

Eerder maandag vielen veel gepantserde Israëlische militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Askar binnen, ten oosten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, waarbij een Palestijn werd gedood en twee gewond raakten, waaronder een vrouw.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie, vooral nadat de soldaten vele huizen hadden bestormd en geplunderd voordat het leger een spervuur van scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurde.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Nablus-kantoor van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), zei dat de soldaten de 22-jarige Saleh Mohammad Saleh Sabra doodden nadat ze met scherpe kogels in de borst hadden geschoten.

Israëlische leger schiet en doodt een Palestijn in de buurt van Jenin

Israëlische troepen schoten en doodden zaterdag een Palestijnse jongeman terwijl hij probeerde door een militaire wegversperring te komen, ten zuidwesten van de stad Jenin op de noordelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Op zaterdagmiddag positioneerden soldaten zich bij de wegversperring “Al-Rayhan”, in de buurt van de illegale “Shaked”-kolonie, gesticht op onteigend land van het dorp Tura al-Gharbiya, ten westen van Jenin.
De gedode jongeman, geïdentificeerd als Ahmed Muhammad Tayseer Atatreh, 33, uit de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, reed op een fiets toen soldaten het vuur op hem openden.

Israëlische raketten doodden 33 Palestijnen, waaronder 6 kinderen, in 5 dagen offensief tegen Gaza

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft gemeld dat het vijfdaagse offensief van Israël op de Gazastrook 33 Palestijnen heeft gedood, onder wie zes kinderen en drie vrouwen, en dat er minstens 150 gewond zijn geraakt.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de meeste slachtoffers van Israëlische raketten vrouwen zijn en dat de meeste van de 150 gewonde Palestijnen vrouwen en kinderen zijn als gevolg van Israëls opzettelijke aanvallen op huizen en woongebouwen.
Het voegde eraan toe dat het aantal gewonde Palestijnen exclusief de honderden is die angstaanvallen hebben ondergaan als gevolg van Israëlische bombardementen op huizen en civiele gebouwen.

Israëlische leger ontvoert drieëntwintig Palestijnen, verwondt vier, op de West Bank 

Eerder dinsdag vielen gepantserde Israëlische militaire voertuigen vele delen van de bezette West Bank binnen voordat de soldaten tientallen huizen bestormden en plunderden, drieëntwintig Palestijnen ontvoerden, onder wie broers, en minstens vier verwondden.
In Jenin, op de noordelijke West Bank ontvoerden de soldaten vier Palestijnse broers, Mohammad, Mahmoud, Ahmad en Mustafa Waddah Al-Asmar, nadat ze hun huizen in het Al-Hadaf-gebied hadden bestormd en geplunderd, waarbij ze buitensporige schade hadden aangericht.
De soldaten bestormden en plunderden vele huizen en gebouwen en bezetten daken om te gebruiken als vuurposten en uitkijktorens.

Israëlische leger ontvoert negen Palestijnen op de West Bank 

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens negen Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank.
In Ramallah, op de centrale West Bank, vielen de soldaten het dorp Aroura binnen, ten noordwesten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Tareq Saleh.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie en gooiden stenen naar de militaire jeeps terwijl de soldaten verschillende scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Leger ontvoert vier Palestijnen, waaronder een kind, verwondt twee, West Bank 

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten drie jonge Palestijnse mannen en een kind en verwondden er twee uit Jenin, Nablus en Jericho, in de noordelijke en noordoostelijke delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Mo’men Nasri Abu Ar-Rob, uit de stad Qabatia ten zuiden van Jenin, op de noordelijke West Bank, hadden ontvoerd nadat ze hem hadden opgeroepen voor ondervraging op de militaire basis van Salem.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook Mojahed An-Nanash en Ahmad Sabah uit Jenin hadden ontvoerd terwijl ze de militaire wegversperring Deir Sharaf ten westen van Nablus overstaken.

Leger ontvoert vier Palestijnen, neemt goud en contant geld in beslag in Bethlehem

Op dinsdagochtend vielen veel Israëlische militaire voertuigen Bethlehem binnen, op de bezette West Bank, en doorzochten huizen alvorens vier jonge mannen te ontvoeren en goud en contant geld in beslag te nemen.
Verschillende legerjeeps vielen Saff Street in het centrum van de stad Bethlehem binnen, bestormden en plunderden huizen en ontvoerden Fadi Mohammad Al-Hreimi.
De soldaten vielen ook het dorp Artas binnen, ten zuiden van Bethlehem, doorzochten huizen en ontvoerden de 20-jarige Amad Lutfi Abu As’ad.
De vader van Ahmad vertelde het Palestinian News & Info Agency (WAFA) dat de soldaten goud ter waarde van ongeveer 3000 Jordaanse dinar en 4000 shekels in beslag hadden genomen.

Leger schiet één Palestijn neer, ontvoert vijf, in Jericho

Op dinsdagochtend vielen veel gepantserde Israëlische militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber in Jericho op de noordoostelijke West Bank binnen, schoten een jonge man neer en ontvoerden vijf Palestijnen, onder wie drie broers.
Mediabronnen zeiden dat het leger een huis in het vluchtelingenkamp omsingelde, wat tot protesten leidde, voordat het leger het pand bestormde en vijf Palestijnen ontvoerde, onder wie drie broers.
De ontvoerde Palestijnen zijn Ibrahim Al-Alam, Shadi Kamal, Yasser Kamal, Yamen Kamal en Mohammad Bassam Hmediat.

Leger verwondt verschillende Palestijnen, ontvoert vier

Op maandagavond achtervolgden Israëlische soldaten een Palestijnse auto in het dorp Al-Karmel, ten oosten van de stad Yatta, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, waardoor deze in botsing kwam met een andere auto, waarbij verschillende Palestijnen gewond raakten. bestuurder. Het leger ontvoerde ook drie Palestijnen in Jeruzalem en Tulkarem.
Volgens mediabronnen vielen de soldaten het dorp binnen en plaatsten ze wegversperringen voordat ze een auto achtervolgden, waardoor deze in botsing kwam met een ander voertuig.Ze voegden eraan toe dat verschillende Palestijnen gewond raakten voordat de soldaten de chauffeur, Mohammad Abu Sabha, ontvoerden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 17.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights