Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 14.05.2023 
Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Nablus

Eerder zaterdag vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Balata ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank  binnen, doodden twee Palestijnen en verwondden drie, onder wie een vrouw.
Undercover Israëlische soldaten infiltreerden het vluchtelingenkamp en omsingelden een huis voordat veel legervoertuigen het gebied binnenvielen en een spervuur van scherpe kogels afvuurden, naast verschillende granaten en granaten, waarbij ze ernstige schade aanrichtten en grote delen van het pand in brand staken.
Ahmad Jibril, het hoofd van het Nablus-kantoor van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), zei dat de soldaten Saed Jihad Shaker Mesha, 32, en Adnan Wasim Yousef Al-A’raj, 19, doodden nadat ze hen met scherp hadden beschoten in het hoofd.

Israëlische raketten doden twee Palestijnen, vijf gewond, in Gaza

Volgens medische bronnen in Gaza zijn twee Palestijnen gedood en minstens vijf gewond geraakt nadat de Israëlische luchtmacht een raket had afgevuurd op een appartement in de wijk Nasr, ten westen van Gaza-Stad.
De bronnen voegden eraan toe dat ten minste één Palestijn gewond raakte toen het leger een raket afvuurde op een landbouwgrond ten oosten van Beit Lahia in het noorden van Gaza.
Van haar kant hebben de Islamitische Jihad-beweging en haar Al-Quds-brigades een verklaring afgegeven waarin ze de dood bevestigen van een van haar leiders en een lid van het Central Operations Committee, Eyad Abed Al-Hasani, 51, samen met zijn assistent Mohammad Walid Abdul- Al, 33, in de wijk An-Nasr, in de stad Gaza.

Het Israëlische leger doodde donderdag negen Palestijnen in Gaza, twee op de West Bank 

Op donderdag- en vrijdagmorgen doodden Israëlische raketten negen Palestijnen in de Gazastrook, terwijl de soldaten er twee doodden op de West Bank, terwijl Israël zijn escalatie tegen het Palestijnse volk, hun huizen en hun land voortzette.
Een kind, 6 jaar oud, raakte lichtgewond aan het hoofd door een fragment van een Israëlische raket bij huizen en gebouwen, ten oosten van de Rafah grens terminal, in het zuiden van Gaza.
Medische bronnen bij het Indonesische ziekenhuis zeiden dat Elian Abu Wadi, 38, later op de avond met spoed naar het medisch centrum werd gebracht en ernstig gewond raakte als gevolg van een Israëlisch bombardement op het Ezbat Abu Jarad-gebied in Jabali, in het noorden van Gaza, en stierf aan zijn verwondingen bij dageraad. De aanval doodde onmiddellijk de 22-jarige Abdul-Halim Najjar.

Israëlische raket doodt een Palestijn, vier gewonden, in Khan Younis

Donderdagavond zeiden Palestijnse medische bronnen dat een Israëlische raket een Palestijn doodde en vier anderen verwondde nadat het leger een huis ten oosten van Khan Younis in het zuidelijke deel van de Gazastrook had aangevallen.
Medische bronnen in het Gaza European Hospital in Khan Younis zeiden dat het leger de 43-jarige Ahmad Mahmoud Abu Daqqa heeft gedood nadat de Israëlische raket een huis insloeg in de stad Bani Soheila, ten oosten van Khan Younis.
Ze voegden eraan toe dat de raket ernstige materiële schade veroorzaakte en ten minste vier Palestijnen verwondde.

Israëlische raketten doden drie Palestijnen in Khan Younis

Donderdagochtend heeft de Israëlische luchtmacht een raket afgevuurd op een appartement in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij drie Palestijnen om het leven kwamen en verschillende anderen gewond raakten, sommigen ernstig.
Mediabronnen zeiden dat het leger een raket afvuurde op een appartement in ‘Hamad City’ in Khan Younis, waarbij Ali Hasan Ghali, 50, zijn broer Mahmoud Hasan Abu Ghali, 23, en hun familielid, Mahmoud Walid Abdul-Jawad, 26, om het leven kwamen. Zeven Palestijnen raakten gewond.
Het is vermeldenswaard dat Ali een van de senior leiders is van de Al-Quds Brigades, de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad, en een van de eerste Palestijnen was die zich bij de groep voegde.

Palestijn sterft aan verwondingen van de vorige dag tijdens de invasie van Jenin

Een jonge man, geïdentificeerd als Aws Jamal Hamamda Kamil, 30 jaar oud, stierf aan ernstige verwondingen die hij woensdag opliep, donderdag nadat hij was neergeschoten door de Israëlische bezettingstroepen tijdens hun inval op woensdag in de stad Qabatia, ten zuiden van Jenin.
De directeur van het Al-Razi-ziekenhuis, Fawaz Hammad, vertelde het Palestijnse persbureau Wafa dat de jonge Hamamda gisteren in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen, omdat hij met scherpe kogels in zijn buik en borst werd geraakt.
Ondanks de inspanningen van de medische teams van het Al-Razi-ziekenhuis konden ze zijn leven niet redden. Aws is een getrouwde vader van drie kinderen.

Israëlische raketten verwonden vijf Palestijnen, onder wie drie kinderen, in Gaza

Op zaterdag raakten vijf Palestijnen, onder wie drie kinderen, gewond door Israëlische raketten in verschillende delen van de Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat het leger raketten afvuurde op landbouwgronden in het Al-Khazandar-gebied nabij de Moath Bin Jabal Moskee in Jabalia, in het noorden van Gaza.
Ze voegden eraan toe dat twee Palestijnen gewond raakten voordat de medici hen met spoed naar het Indonesische ziekenhuis in het noorden van Gaza brachten.

5 Palestijnen gewond bij wekelijkse mars in Beit Dajan

Volgens medische bronnen vielen Israëlische troepen vrijdag de wekelijkse anti-nederzetting demonstratie aan in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus op de bezette West Bank.
Nationale facties riepen burgers op om deel te nemen aan de mars om hun steun te betuigen aan de bevolking van Gaza in het licht van de meedogenloze Israëlische agressie tegen hen.

Israëlische troepen ontvoeren drie Palestijnen, onder wie een gewond kind, op de West Bank 

Israëlische soldaten hebben vrijdag drie Palestijnen, onder wie een kind, ontvoerd in afzonderlijke delen van de bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Op vrijdagavond bestormden bezettingstroepen de oostelijke ingang van het vluchtelingenkamp Aida, ten noorden van Bethlehem op de zuidelijke West Bank, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten reageerden door het vuur te openen met scherpe munitie, schokgranaten en traangasgranaten, waarbij ze een 14-jarig kind neerschoten en verwondden.
Soldaten ontvoerden de gewonde Muhammad Murad Abu Hammad, 14, ter plaatse zonder medische behandeling toe te staan.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 14.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights