Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 11.05.2023 
Israëlische raketten doden acht Palestijnen, onder wie een kind, in Gaza

Medische bronnen zeiden woensdag dat Israëlische raketten ten minste acht Palestijnen hebben gedood, onder wie een kind, naast een ander kind dat stierf aan een hartaanval als gevolg van Israëlische aanvallen. De gedode Palestijnen zijn:

 • Yazan Fathi Elian, 17, Gaza-stad
 • Rami Shadi Mousa Hamdan, 16, Beit Hanoun, Noord-Gaza
 • Een Palestijns kind, Lian Bilal Medookh, 10, werd gedood nadat het leger raketten had afgevuurd op de Sahaba-straat in Gaza-stad
 • Ala’ Maher Baraka, 27, werd gedood door Israëlische raketten in de Al-Fakhari-gebieden, ten oosten van Khan Younis, in het zuiden van Gaza
 • Alam Samr Abdul-Aziz, 27, werd gedood door Israëlische raketten ten oosten van de stad Rafah in het zuiden van Gaza.
 • Ayman Karam Saidam, 26, werd gedood door Israëlische raketten ten oosten van de stad Rafah in het zuiden van Gaza
 • Ahmad Mohammad Ghanmi Shabaki, 51, Qleibo-gebied, Beit Lahia in het noorden van Gaza
 •  Mohammad Yousef Abu T’eima, 25, werd gedood toen een drone van het Israëlische leger een raket afvuurde op Palestijnse landbouwgronden in het Al-Fakhari-gebied, ten oosten van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook; een Palestijn raakte ernstig gewond. Mohammed was op zijn land aan het werk toen het leger de raketten afvuurde.

Israëlische leger doodt een Palestijn in het zuiden van Gaza

Woensdag vuurde een Israëlische militaire drone een raket af op Palestijnse landbouwgronden ten oosten van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij een jongeman om het leven kwam en een ander ernstig gewond raakte.
Mediabronnen zeiden dat de drone de raket afvuurde op landen ten oosten van de stad Abasan, ten oosten van Khan Younis, waarbij de 25-jarige Mohammad Yousef Abu T’eima om het leven kwam en een andere Palestijn ernstig gewond raakte.

Israëlische leger doodt twee Palestijnen in Jenin

Op woensdagochtend hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen gedood en één verwond in de stad Qabatia, ten zuiden van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het hoofd van het regeringsziekenhuis van Jenin, Wisam Bakr, zei dat de soldaten de 19-jarige Ahmad Jamal Tawfiq Assaf uit Qabatia en de 24-jarige Rani Walid Ahmad Qotnat uit het vluchtelingenkamp Jenin hebben doodgeschoten.

13 Palestijnen gedood door Israëlische luchtaanvallen, waaronder vrouwen en kinderen

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook heeft dinsdagmorgen gemeld dat verschillende Israëlische luchtaanvallen op verschillende gebieden in het belegerde kustgebied hebben geleid tot ten minste dertien doden, waaronder vier kinderen en zes vrouwen en familieleden, en ten minste twintig gewonden. Twintig raakten gewond, sommigen ernstig.

Onder de doden ook dr. Jamal Khaswan, de voorzitter van de raad van bestuur van het Al-WAFA-ziekenhuis.

Namen van Palestijnen waarvan is bevestigd dat ze dood zijn in het Shifa Medical Center in Gaza-stad:

 • Tareq Ibrahim Ezzeddin, 49
 • Ali Tarek Ibrahim Ezzeddin, 9
 • Mayar Tareq Ibrahim Ezzeddin, 11
 • Khalil Salah Al-Bahtini, 45
 • Hajar Khalil Salah Al-Bahtini, 5
 • Laila Majdi Mustafa Al-Bahtini, 44
 • Yousef Jamal Saber Khaswan, 20
 • Dr Jamal Saber Mohammad Khaswan, 53
 • Mervat Saleh Mohammad Khaswan, 45
 • Dania Ala’Ata Adas, 19
 • Eman Ala’Ata Adas, 14

Namen van Palestijnen waarvan is bevestigd dat ze dood zijn in het Abu Yousef Najjar-ziekenhuis in Rafah:

 • Jihad Abdul-Hafeth Ghannam, 62
 • Wafa’s Shadid Ghannam (Jihads vrouw), 50

Hernieuwde Israëlische bombardementen doden twee Palestijnen in Gaza

Dinsdagavond heeft het Israëlische leger een raket afgevuurd op een Palestijnse auto in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij twee Palestijnen omkwamen en twee gewond raakten.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid identificeerde de gedode Palestijnen als een pasgetrouwde jonge man, Saed Jawad Ferwana, 28, en Wael Mohammad Al-Agha, 34.
Het voegde eraan toe dat de twee Palestijnen gewond raakten bij een drone-aanval ten oosten van Al-Qarara, ten noorden van Khan Younis, en dat hun lichamen ernstig verbrand en verminkt waren.

Israëlische leger ontvoert 28 Palestijnen, waaronder 6 kinderen, op de bezette West Bank

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten 28 Palestijnen ontvoerd, onder wie zes kinderen en broers, nadat het leger tientallen huizen in verschillende delen van de bezette West Bank was binnengevallen en gewelddadig had doorzocht.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, ontvoerden de soldaten dertien Palestijnen uit hun huizen in verschillende delen van het gouvernement.De ontvoerde Palestijnen zijn Mohammad Nayef Sleibi, zijn zoon Mo’men, 16, Abdul-Qader Mousa Bahar, 17, Khaled Mahmoud Al-Allama en zijn zonen, Al-Qassem, 17, en Al-Qasam, 16, Khaled Mustafa Abu Mariya , 47, zijn zoon Ayham, 16, Walid Jamal Sabarna, 45, zijn zoon Hasan, 17, uit de stad Beit Ummar ten noorden van de stad Firas en Odai Abdul-Ghani Al-Atrash, uit de stad Hebron, en Rashad Ibrahim Jaradat uit Sa ‘ir stad, ten noordoosten van Hebron.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 11.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights