Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 09.05.2023 
Israëlische soldaten doden twee Palestijnen, verwonden één, in Tulkarem

Op zaterdag vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Tulkarem ten noorden van de stad Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank binnen, voordat ze een jonge man doodden, een andere verwondden en twee ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat verschillende Israëlische militaire voertuigen het vluchtelingenkamp binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten een spervuur van scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten Samer Salah Shafe’ey, 22, hebben vermoord nadat ze hem met scherpe kogels in de nek, borst en buik hadden geschoten, en Hamza Jamil Kharyoush, 22, nadat ze hem in de borst, buik en linkerbeen hadden geschoten. 

Palestijn gedood door Israëlische schutter in Sandala

Een 19-jarige Palestijnse inwoner van het dorp Sandala, onderdeel van de Gilboa Regionale Raad in het noorden van Israël, werd zaterdag doodgeschoten door een Israëlische paramilitaire koloniale kolonist uit de nabijgelegen Israëlische kolonie Gan Ner.
Het slachtoffer werd geïdentificeerd als Diar Omari, 20, een Palestijns-Israëlische burger uit Sandala, niet ver van Affula in het noordelijke district. Hij laat twee zussen en zijn ouders achter.
Volgens lokale bronnen raakte Amri ernstig gewond door meerdere geweerschoten en werd hij naar het HaEmek Medical Center in Afula gebracht, waar hij dood werd verklaard.

Israëlische soldaten schieten een kind neer in Kufur Qaddoum

Op zaterdag raakte een Palestijns kind gewond nadat een Israëlische soldaat hem neerschoot toen het leger de stad Kufur Qaddoum binnenviel, ten oosten van Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen Kufur Qaddoum binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een kind van slechts twaalf jaar neerschoten met een met rubber beklede stalen kogel in de nek, waarbij ook veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Leger ontvoert negentien Palestijnen op de West Bank 

Bij het ochtendgloren van maandag vielen Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank binnen en plunderden ze, ontvoerden ze minstens negentien Palestijnen, onder wie broers en wisselden ze vuur uit met Palestijnse strijders.
In Bethlehem, ten zuiden van bezet Jeruzalem, ontvoerden de soldaten Fadi Adel Atallah, Ibrahim Wajeeh Atallah, Mohammad Na’im Atallah, Monir Na’im Atallah, Salah Mousa Atallah, Ahmad Sa’id Atallah, Mohammad Awad Atallah en Hamza Awad Atallah, vanuit hun huizen in de dorpen Harmala en Al-Asakra, ten oosten van de stad Bethlehem.
De soldaten ontvoerden ook Marwan Fararja uit zijn huis in het vluchtelingenkamp ‘Aida ten noorden van Bethlehem.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnse kinderen in Jeruzalem

Op maandagochtend en zondagavond laat hebben Israëlische soldaten drie Palestijnse kinderen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette hoofdstad, Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Al-Issawiya maandag bij zonsopgang binnenvielen, huizen doorzochten en de 12-jarige Mohammad Yasser Darwish ontvoerden nadat ze het huis van zijn familie hadden bestormd en geplunderd.

Leger ontvoert acht Palestijnen, neemt auto in beslag op West Bank 

Op zondagmorgen hebben Israëlische soldaten ten minste acht Palestijnen ontvoerd en een auto in beslag genomen nadat het leger tientallen huizen op de bezette West Bank was binnengevallen en geplunderd.
In het zuidelijke deel van de West Bank  in Hebron vielen de soldaten het dorp Maghayer Al-Abeed in Masafer Yatta ten zuiden van de stad binnen, doorzochten huizen en ontvoerden Ezzeddin Shehada Makhamra, 19.
In Bethlehem ontvoerden de soldaten Ahmad Barq uit de stad Beit Jala en Saif Mohammad Shreim, 23, uit Beit Sahour, nadat ze hun huizen hadden bestormd en geplunderd.

Leger vuurt bommen af op Palestijnse landbouwgronden in Gaza

Op zaterdagavond hebben Israëlische soldaten veel gasbommen met hoge snelheid afgevuurd op Palestijnse landbouwgronden in het zuidelijke deel van de belegerde Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten, gestationeerd aan de overkant van de omheining ten oosten van Khan Younis, veel gasbommen afvuurden op de Palestijnse landbouwgronden op hun land ten oosten van het Al-Qarara-gebied.
Het Israëlische leger beweerde dat Palestijnen de zogenaamde “bufferzone” naderden, waar de Palestijnen niet naar binnen mogen, hoewel ze het hek niet zijn overgestoken.

Israëlische soldaten slopen een school in de buurt van Bethlehem

Zondag hebben Israëlische soldaten een school gesloopt in het dorp Beit Ta’mir, ten zuidoosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen, waaronder bulldozers, het dorp binnenvielen nadat ze de Tahadi 5-school in het Jeb Ath-Theeb-gebied bij zonsopgang hadden omsingeld en geïsoleerd.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de school hadden gesloopt en al haar bezittingen, inclusief bureaus en stoelen, in beslag hadden genomen voordat ze zich terugtrokken.

Leger sloopt twee in aanbouw zijnde huizen, pension, in Jericho

Zondag hebben Israëlische soldaten twee Palestijnse huizen in aanbouw, een pension en een schuur gesloopt in de dorpen Al-Awja, Al-Jiflik en Fasayel in de buurt van Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten twee in aanbouw zijnde Palestijnse huizen, een van 200 vierkante meter en een van 250 vierkante meter, eigendom van Mohammad Samih Al-Birawi en zijn zoon, in het westelijke deel van Al-Awja hebben gesloopt.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een pension van 150 vierkante meter in het Al-Mosaffah-gebied in Al-Jiftlik, eigendom van Yousef Salem Ka’abna, en een schuur van 100 vierkante meter, eigendom van Ibrahim Obeyyat, in Fasayel, hebben gesloopt.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 09.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights