Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 07.05.2023 
Israëlische soldaten doden drie Palestijnen, verwonden vier, in Nablus

Op donderdagochtend hebben Israëlische soldaten drie jonge Palestijnse mannen gedood en minstens vier verwond nadat de undercovermacht de oude stad van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, was binnengedrongen en een huis had omsingeld voordat tientallen militaire voertuigen het gebied binnenvielen.
In een verklaring identificeerde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de gedode Palestijnen als Moath Masri, 35, Hasan Qatanani, 35, en Ibrahim Jabr, 45.
Het voegde eraan toe dat de overblijfselen van twee van de gedode Palestijnen ernstig verminkt waren als gevolg van Israëlische Energia-raketten en granaten die werden afgevuurd op een huis dat door de soldaten werd omsingeld.

Israëlische soldaten doden een jonge vrouw in de buurt van Nablus

Donderdag doodden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse vrouw in de buurt van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, nadat het leger beweerde dat ze soldaten had aangevallen en een licht had verwond.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de 26-jarige Eman Ziad Ahmad Odah met scherp in de borst hadden geschoten, vlakbij het knooppunt Einabus in het centrum van de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus.
Nadat ze de vrouw had neergeschoten, sloot het leger het gebied af en weigerde Palestijnse medici haar te benaderen, en later konden de medici van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) haar bereiken en de dringend noodzakelijke medische zorg verlenen voordat ze haar met spoed naar het Rafidia-ziekenhuis in Nablus brachten, waar ze officieel dood werd verklaard.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen, nabij Hebron

Op woensdag hebben Israëlische soldaten drie Palestijnse herders ontvoerd en internationale solidariteit activisten vastgehouden in de Arabische Az-Zoweidin bedoeïenen gemeenschap, ten oosten van Yatta, ten zuiden van de stad Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten drie herders hadden ontvoerd: Hasan Basayta, Abdullah Basayta en Kamel Basayta.

Israëlische soldaten ontvoeren twaalf Palestijnen op de West Bank

Donderdagochtend vielen Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank  binnen en doorzochten ze met geweld en ontvoerden ten minste elf Palestijnen, onder wie broers.
In Jericho, op de noordoostelijke West Bank, ontvoerden de soldaten een jonge man, Mohammad Akram Awadat, uit het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van de stad, nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring, ten noorden van de stad Jericho.
In Tulkarem, op de noordwestelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Mohammad Zaqqout uit zijn huis in de stad, Abdul-Rahim Al-Asli en As’ad Darwish uit het vluchtelingenkamp Nur Shams.

Israëlische soldaten ontvoeren acht Palestijnen in Hebron en Jenin

Vrijdag hebben Israëlische soldaten acht Palestijnen ontvoerd uit Hebron en Jenin in de noordelijke en zuidelijke delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het vluchtelingenkamp Al-Fawwar ten zuiden van Hebron binnenvielen en Ishaq Abu Hashhash en zijn zoon Majdi ontvoerden nadat ze hun huis hadden bestormd en geplunderd.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Mohammad Shanab Abu Mayyala uit zijn huis in Hebron City hadden ontvoerd.

Leger verwondt meerdere Palestijnen in Kufr Qaddoum

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten vijf Palestijnen tijdens de wekelijkse processie tegen de illegale Israëlische kolonies in Kufr Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Tientallen Palestijnen verzamelden zich in het centrum van de stad, met Palestijnse vlaggen, en marcheerden, zingend voor het beëindigen van de illegale Israëlische bezetting, de vrijlating van alle gevangenen, bevrijding en onafhankelijkheid.
De soldaten vielen de demonstranten aan met met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten.

Israëlische soldaten verwonden verschillende Palestijnen in de buurt van Nablus

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten verschillende Palestijnen in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Tientallen Palestijnen marcheerden door het dorp, met Palestijnse vlaggen in hun hand, zingend tegen de illegale Israëlische bezetting, de escalerende schendingen ervan en de voortdurende illegale kolonialistische activiteiten van Israël op gestolen Palestijns land.
De soldaten vuurden verschillende scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten af op de demonstranten, waardoor velen de gevolgen leden van het inademen van traangas, snijwonden en blauwe plekken.

Israëlische soldaten slopen een restaurant in de buurt van Bethlehem

Donderdag hebben Israëlische soldaten een Palestijns restaurant vernield in het dorp Al-Walaja ten noordwesten van Bethlehem op de bezette West Bank.
Khader Al-A’raj, het hoofd van de dorpsraad van Al-Walaja, zei dat de soldaten het Ein Jweiza-gebied in het dorp binnenvielen en een restaurant van Rashid Barghouth vernielden.
Al-A’raj voegde eraan toe dat het leger beweerde dat het restaurant was gebouwd zonder een vergunning van het “Civil Administration Office”, de administratieve tak van de illegale Israëlische bezetting.
Op 1 februari vernielden de soldaten twee Palestijnse huizen in de stad Beit Jala en het dorp Al-Walaja.

Het leger zet de belegering van Jericho voor de veertiende dag voort

Het Israëlische bezettingsleger zette de belegering van de Palestijnse stad Jericho voor de veertiende dag voort, wat ernstige economische verliezen veroorzaakte, vooral sinds de sluitingen en beperkingen van de stad sinds februari zijn opgelegd.
Het leger zet de afsluitingen voort van de twee noordelijke ingangen van Jericho, de zuidelijke ingang nabij het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber en de oostelijke ingang, bekend als de Gele Poort, nabij de Al-Karama grens terminal met Jordanië.De soldaten stoppen voortdurend Palestijnse voertuigen, ondervragen de Palestijnen en ontvoeren velen van hen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 07.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights