Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 04.05.2023 
Man sterft aan ernstige verwondingen opgelopen toen leger Gaza bombardeerde

Woensdagochtend bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijnse man die ernstig gewond raakte toen het Israëlische leger Gaza bombardeerde.
Het ministerie identificeerde de Palestijnse man als Hashem Mubarak Salman Mubarak, 58, uit het vluchtelingenkamp Shati’ ten noordwesten van Gaza-Stad.
Het zei dat de man ernstig gewond raakte toen het Israëlische leger raketten afvuurde die gebouwen in het vluchtelingenkamp troffen en later bezweek aan zijn verwondingen.

Soldaten verwonden een Palestijn ernstig in Bethlehem

Woensdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neergeschoten en ernstig gewond ten westen van Bethlehem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Palestijnse demonstranten aanvielen in het Aqabat Hasna-gebied bij de ingang van het westelijke platteland van Bethlehem.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de jongeman met scherp vuur in het bekken hadden geschoten en dat hij ook kogelfragmenten in de borst en buik had opgelopen.

Leger verwondt tientallen Palestijnen op West Bank

Op dinsdag verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen op de bezette West Bank tijdens protesten tegen de dood van een hongerstakende Palestijnse gevangene in de Israëlische gevangenis.
De Palestijnen hielden massale processies over de bezette West Bank om te protesteren tegen de dood van de 45-jarige Khader Adnan, die stierf in een Israëlische gevangenis na 86 dagen hongerstaking.
Volgens mediabronnen schoten de soldaten vijf Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en veroorzaakten velen de gevolgen van het inademen van traangas in Ramallah, op de centrale West Bank.

Israëlische leger verwondt zes Palestijnen in Gaza

Dinsdagavond laat bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat Israëlische raketten en granaten zes Palestijnen in de belegerde Gazastrook hebben verwond.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat een Palestijn gewond raakte toen het leger raketten afvuurde op het Al-Safina-gebied ten noordwesten van Gaza-stad.
Terwijl de eerste rapporten aangaven dat Israëlische raketten één man doodden, ontkende het ministerie van Volksgezondheid de rapporten en bevestigde destijds dat de Israëlische aanvallen verwondingen veroorzaakten, maar geen doden.

Israëlische raketten verwonden vijf Palestijnen in Noord-Gaza

Dinsdagavond heeft het Israëlische leger raketten afgevuurd op een gebied dicht bij de omheining, ten oosten van Beit Hanoun, in het noordoostelijke deel van de Gazastrook, waarbij vijf gewonden vielen.
Medische bronnen zeiden dat vijf Palestijnen met spoed naar het Beit Hanoun-ziekenhuis in het noorden van Gaza zijn gebracht, met granaatscherven van Israëlische raketten.
Het leger vuurde ook verschillende granaten af op twee locaties, vermoedelijk gerund door gewapende verzetsgroepen, ten oosten van Gaza-stad en ten oosten van Khan Younis in het zuiden van Gaza.

Leger valt demonstranten in Hebron aan, waarbij veel Palestijnen gewond raken

Dinsdag vielen Israëlische soldaten Palestijnse demonstranten aan in het Bab Az-Zawiyah-gebied in het centrum van de stad Hebron op de zuidelijke West Bank en de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, waarbij velen gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten, gestationeerd bij de militaire wegversperring bij de ingang van Shuhada Street in Hebron, het centrum van de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden op de Palestijnen en de omliggende huizen en winkels.

Israëlische soldaten ontvoeren zeventien Palestijnen op de West Bank

Op woensdag ontvoerden Israëlische soldaten zeventien Palestijnen, onder wie een wetgever en voormalige politieke gevangenen, uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten Yaman B’eirat en Adam Hamayel uit de stad Kafr Malek, Abdul-Karim Abu Alia en Majed Na’san uit de stad Al-Moghayir, naast de voormalige politieke gevangenen Mustafa Al-Qadi
In Hebron, op de zuidelijke West Bank, ontvoerden de soldaten voormalig wetgever Azzam Salhab Tamimi, 37, en zijn zonen Malek, 25, en Abdullah, 21, uit de stad Hebron, en Mojahed Khaled Al-Hoor, Ghassan Ghneimat, Hamas Fuad Al- Qusi en Qassem Ali Al-Qadi, uit de stad Surif.

Leger ontvoert twee Palestijnen en twee internationals in de buurt van Hebron

Dinsdagavond vielen Israëlische soldaten vele Palestijnen en internationale vredesactivisten aan in het Shomara-gebied in het dorp Zweidin, ten oosten van de stad Yatta, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, voordat ze twee Palestijnen en twee internationals ontvoerden.
Fuad Al-Amour, de coördinator van Protection and Steadfastness Committees  in de zuidelijke heuvels van Hebron, zei dat de soldaten de Palestijnen en de internationale solidariteitsactivisten aanvielen terwijl ze probeerden te voorkomen dat illegale Israëlische kolonisten weilanden en landbouwgronden zouden bezetten die eigendom zijn van de lokale herders en boeren.
Hij voegde eraan toe dat de soldaten twee Palestijnen en twee internationale vredesactivisten hadden ontvoerd en naar een nabijgelegen militaire basis hadden gebracht. 

Israëlische leger ontvoert zestien Palestijnen, waaronder drie broers, op de West Bank

Op dinsdagochtend vielen de Israëlische leger soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank binnen en plunderden ze en ontvoerden ten minste zestien Palestijnen, waaronder drie broers en twee tienerjongens, en één die door de soldaten werd neergeschoten.
In het gouvernement Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten Khaled Abu Arafa uit de stad Ramallah, naast Ziad Abdul-Ghani Qatash, 29, Morad Mahmoud Zeid, 33, Riyad Mohammad Elian, 19, en Mohammad Ramadan Elian, vanuit hun huizen in het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun, ten noorden van de stad.
Het is vermeldenswaard dat Khaled Abu Arafa een voormalige politieke gevangene is uit de bezette hoofdstad Jeruzalem, en dat Israël hem uit de stad heeft verbannen sinds hij in 2014 werd vrijgelaten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 04.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights