Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 02.05.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijnse tiener, verwonden zes, drie ernstig, in Jericho

Maandag vielen veel Israëlische militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber binnen, ten zuiden van Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank, voordat de soldaten een tiener doodden en Palestijnen verwondden, onder wie drie die ernstige verwondingen opliepen, en twee ontvoerden.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten een spervuur van scherpe kogels afvuurden op Palestijnse demonstranten, waarbij ze de 17-jarige Jibril Mohammad Al-Lad’a dodelijk verwondden nadat ze hem in het hoofd hadden geschoten.
Nadat ze Jibril hadden neergeschoten, lieten de soldaten hem bloedend op de grond achter zonder eerste hulp totdat Palestijnse medici hem later mochten benaderen.

Israëlische marine verwondt twee vissers, ontvoert twee, in Gaza

Op maandag vielen Israëlische marineschepen Palestijnse vissersboten aan ongeveer drie mijl uit de kust van het Al-Waha-gebied ten noordwesten van Gaza-stad in het belegerde en verarmde kustgebied, schoten twee vissers neer en ontvoerden twee anderen voordat ze hun boot in beslag namen.
Het visserssyndicaat in Gaza zei dat de marine de boten aanviel met met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.

Soldaten verwonden een Palestijn ernstig en ontvoeren een man in Bethlehem

Eerder op maandag vielen Israëlische soldaten de stad Bethlehem binnen en in de buurt van Beit Jala, op de bezette West Bank , werd een jonge Palestijnse man ernstig gewond geraakt en ontvoerd uit zijn huis.
Verschillende jeeps van het leger vielen de stad Beit Jala binnen, wat leidde tot protesten in de buurt van het regeringsziekenhuis van Beit Jala voordat het leger vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurde.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten een jongeman van 20 met uitdijende kogels neerschoten voordat hij met spoed naar een operatie in het medisch centrum werd gebracht.

Israëlische soldaten verwonden veel schoolkinderen in de buurt van Bethlehem

Op zondag omsingelden Israëlische soldaten een school in de stad Tuqu’, ten zuidoosten van Bethlehem op de bezette West Bank, en vuurden veel gasbommen af, waardoor veel schoolkinderen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.
Bassam Jabr, de directeur van het onderwijsdepartement in Bethlehem, zei dat verschillende legerjeeps de stad binnenvielen en de Tuqu’ Highschool for Boys omsingelden.
Hij voegde eraan toe dat de soldaten veel gasbommen en schokgranaten afvuurden, waardoor veel schoolkinderen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Soldaten ontvoeren twintig Palestijnen op de West Bank

Israëlische soldaten vielen tientallen huizen binnen op de bezette West Bank, plunderden ze en ontvoerden minstens twintig Palestijnen, onder wie vaders en hun zonen.
In het zuidelijke deel van de West Bank in Hebron ontvoerden de soldaten Anas Hatem Qfeisha, Omar Abu Sneina en Ibrahim Sa’id Abu Ajamiyya uit hun huizen in de stad.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten Ayham Al-Basity uit zijn huis in de Oude Stad en Amir Qandil, 23, uit zijn huis in de stad Beit Surik, ten noordwesten van de stad.

Israëlische soldaten ontvoeren vier jonge mannen in Jenin

Maandag hebben Israëlische soldaten vier jonge mannen ontvoerd en drie anderen opgeroepen voor ondervraging in het gouvernement van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Nour Hamdan ontvoerd bij het oversteken van de militaire controlepost “Dotan” bij Ya’bad, ten westen van Jenin. 

Leger ontvoert vijf Palestijnen op de West Bank

Op zondagochtend ontvoerden Israëlische soldaten vijf Palestijnen uit verschillende delen van de bezette West Bank nadat de soldaten veel huizen waren binnengevallen en geplunderd.
In Bethlehem vielen de soldaten Beit Sahour binnen, ten oosten van de stad, en ontvoerden Khader Hindi Aja’ja, 22, uit zijn huis, naast een voormalige politieke gevangene, Azzam Abdul-Wahab Hamamra, 26, en Mohammad Ahmad Shousha, 17 , van Husan, ten westen van Bethlehem.
De invasie van Husan leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden, waardoor veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische soldaten ontvoeren twee jonge mannen in Ramallah en Tubas

Op zaterdag hebben Israëlische soldaten twee jonge mannen ontvoerd in Ramallah en Tubas, op de centrale en noordoostelijke West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Silwan, ten oosten van Ramallah, binnenvielen, huizen doorzochten, de 20-jarige Mahdi Najeh Ayyad ontvoerden en zijn auto in beslag namen.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Israëlische kolonisten vallen twee broers aan, stelen hun auto, in de buurt van Ramallah

Op zaterdag vielen illegale paramilitaire Israëlische kolonisten twee Palestijnse broers aan en stalen hun auto in de stad Deir Jarir, ten noordoosten van Ramallah, op de centrale West Bank.
Fathi Hamdan, het hoofd van de dorpsraad van Deir Jarir, zei dat de kolonisten Bassem Abu Harzan en zijn broer Wael aanvielen terwijl ze hun land ploegden in het “Al-Sharafa”-gebied ten oosten van de stad.Hamdan voegde eraan toe dat de twee broers snijwonden en blauwe plekken opliepen voordat de kolonisten hun auto stalen en het gebied verlieten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 02.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights