Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 30.04.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijns kind in de buurt van Bethlehem

Op vrijdagmiddag hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind gedood in de stad Tuqu, ten oosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
De soldaten vielen het archeologische gebied Al-Khirba in Tuqu binnen, wat leidde tot protesten voordat ze vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten een Palestijns kind, Mustafa Amer Sabbah, 15, hebben gedood nadat ze hem met een scherp schot in de borst hadden geschoten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in de buurt van Salfit

Donderdag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse veiligheidsagent gedood in de buurt van het dorp Hares, ten westen van Salfit op de centrale West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 39-jarige Ahmad Yacoub Taha uit de stad Bidiya, ten westen van Salfit, hebben vermoord.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de gedode man een officier was van de Palestijnse Nationale Veiligheidstroepen.
Israëlische bronnen beweerden dat de Palestijn was neergeschoten na “een poging om soldaten en officier neer te steken bij de Gitai Junction voordat hij ter plekke werd geneutraliseerd“.

Soldaten verwonden vier Palestijnen, waaronder een kind en medici, in Jenin

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin binnen in het noordelijke deel van de bezette West Bank, wat leidde tot protesten en waarbij een Palestijns kind, twee medici en een jonge man gewond raakten. De soldaten wisselden ook vuur uit met Palestijnse strijders.
Aanvankelijk voerden undercover soldaten de invasie uit, maar de Palestijnen merkten ze op voordat veel militaire voertuigen de stad en het vluchtelingenkamp binnenvielen.
De soldaten vuurden veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen af in de steegjes van het vluchtelingenkamp van Jenin, waarbij een kind van 14 en een jonge man gewond raakten met granaatscherven van een kogel voordat ze werden overgebracht naar het Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin Stad.

Israëlische kolonisten verwonden drie broers in de buurt van Ramallah

Op vrijdag vielen illegale Israëlische kolonisten drie Palestijnse broers aan en verwondden ze in de stad Deir Jarir ten oosten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Lokale bronnen meldden dat kolonisten Yousef Ahmed Ayyad, een landmeter, aanvielen terwijl hij aan het werk was op land dat toebehoorde aan Palestijnen uit Deir Jarir, waarbij ze snijwonden en kneuzingen over zijn hele lichaam toebrachten.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten ook het landmeetapparaat van Yousef hadden gestolen, ter waarde van meer dan 40.000  shekels.

Leger ontvoert vier Palestijnen, neemt auto in beslag op West Bank

Op vrijdagmorgen hebben Israëlische soldaten in verschillende delen van de bezette West Bank ten minste vier Palestijnen ontvoerd, onder wie een voormalige politieke gevangene, en een Palestijnse auto in beslag genomen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Essam Abu M’alla Saba’na en Ezzeddin Mahmoud Saba’na hadden ontvoerd nadat ze hen enkele uren hadden aangehouden en ondervraagd bij de militaire wegversperring Deir Sharaf ten noordwesten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank en hun auto in beslag hadden genomen.

Israëlische soldaten ontvoeren 12; Kolonisten verwondden 4 Palestijnen

Donderdag zetten de Israëlische bezettingssoldaten en kolonisten hun agressie tegen het Palestijnse volk en hun eigendommen voort. Deze aanvallen omvatten aanvallen van kolonisten waarbij gewapende Israëlische paramilitaire kolonisten Palestijnen verwondden, bomen ontwortelden, gewassen vernielden en de Al-Aqsa Moskee bestormden.
Bovendien hebben Israëlische troepen 12 Palestijnen ontvoerd, de meesten van hen bij de bezettingscontroleposten bij de ingangen van de stad Jericho, terwijl de Israëlische bezetting haar militaire maatregelen in de buurt van Jericho en bij de Hamra-controlepost bleef aanscherpen.

Leger neemt gebouw in oude stad van Hebron in beslag, eerste stap in de richting van illegale annexatie van 70 gebouwen

Donderdag werd een Palestijnse man, Abdul Mahdi Abu Aisha, overweldigd door een grote Israëlische strijdmacht die zijn timmerwerkplaats binnenviel in het Naseeruddin-gebouw, in de oude stad van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank voordat de soldaten informeerden hem dat hij het gebouw uiterlijk op 9 mei 2023 moet ontruimen, anders wordt hij gedwongen te vertrekken en krijgt hij te maken met juridische en financiële gevolgen.
Lokale bronnen zeiden dat de soldaten de sleutels van de werkplaats in beslag namen en de Palestijn meedeelden dat hij alle machines uit het gebouw moest verwijderen en het uiterlijk op 9 mei 2023 moest ontruimen, anders zou hij gedwongen worden te vertrekken.

Voor de twintigste dag zet Israël de belegering van Northern Plains voort

Voor de twintigste dag zette het Israëlische leger zijn zware belegering voort op de Northern Plains van de Jordaanvallei op de bezette West Bank, met name de militaire wegversperring Al-Hamara op de hoofdweg die de Northern Plains verbindt met het centrale en zuidelijke deel van de bezette gebieden.
De soldaten sloten een ijzeren hek dat ze hadden geïnstalleerd bij de Al-Hamra-wegversperring, waardoor het belangrijkste kruispunt en de verbinding tussen de verschillende delen van de bezette West Bank werden afgesloten, wat ernstige gevolgen had voor de bewegingsvrijheid van de Palestijnen en hun dagelijks leven.
De soldaten bleven tientallen auto’s stoppen en doorzoeken en de Palestijnen ondervragen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 30.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights