Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 28.04.2023 
Israëlische kolonist doodt een Palestijn in Jeruzalem

Maandag doodde een paramilitaire Israëlische kolonist een Palestijnse man nadat hij naar verluidt zeven Israëli’s had verwond bij wat het leger een ramaanval noemde in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de kolonist de 39-jarige Hatem As’ad Abu Najma, een getrouwde vader van vijf kinderen, uit de stad Beit Safafa, ten zuiden van het bezette Jeruzalem, doodschoot.
Israëlische bronnen zeiden dat de Palestijn “verschillende Israëli’s ramde met zijn auto op het Davidka-plein”, bijna een blok verwijderd van de “Mahaneh Yehuda”-markt, waarbij zeven gewonden vielen, waaronder een man van ongeveer 80 jaar oud, die ernstige verwondingen opliep en een vrouw van in de dertig, die matige maar stabiele verwondingen opliep.

Soldaten ontvoeren tien Palestijnen in Jericho en Ramallah, en één in Noord-Gaza

Op donderdag- en woensdagavond ontvoerden Israëlische soldaten tien Palestijnen op verschillende militaire wegversperringen en zetten de strikte belegering en afsluiting van de stad Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank voort.
Het leger ontvoerde ook twee Palestijnen in de buurt van Ramallah en één in het noorden van Gaza.
Eid Barahma, het hoofd van het Jericho-kantoor van de Palestinian Prisoners Society (PPS), zei dat de soldaten Mohammad Bassam Hmeidat, 20, Saed Hosni Ayyoush, 31, Mohammad Ali Awwad, 34, Mohammad Hasan Balhan en Ghaleb Hussein Zibin, 36 hebben ontvoerd, uit het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, en Shams Eddin Abu Al-Haseen, uit het vluchtelingenkamp Ein Al-Sultan, in Jericho.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn in Jeruzalem

Op woensdagavond ontvoerden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man uit de oude stad van Jeruzalem op de bezette West Bank; een Israëlische kolonist probeerde een Palestijn te rammen met zijn auto in Silwan.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een jonge man, Adnan Rajabi, uit de oude stad van het bezette Jeruzalem hadden ontvoerd en hem naar een ondervragingscentrum hadden gebracht.
De jongeman werd gevangengenomen toen hij probeerde de Al-Aqsa Moskee binnen te komen via Bab Huta, een van de poorten van de heilige plaats.

Leger ontvoert drie Palestijnen in Jenin

Woensdagavond hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen, onder wie broers, ontvoerd uit Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een jonge man, Hani Ata Abu Rmeila, hadden ontvoerd uit de stad Zababda, ten zuidwesten van de stad, nadat ze hem hadden tegengehouden bij een plotselinge militaire wegversperring.

Leger ontvoert vijf Palestijnen, onder wie twee kinderen,  op de West Bank

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen, onder wie twee kinderen, ontvoerd uit Jericho, Tubas en Jeruzalem, op de bezette West Bank.
Het Jericho-kantoor van de Palestinian Prisoners Society (PPS) zei dat de soldaten het dorp Al-Awja, ten noorden van de stad, op de noordoostelijke West Bank, binnenvielen en Mustafa Ayman Jarhoud, 17, en Omar Hani Najjoum, 17, ontvoerden.
De soldaten ontvoerden ook Ahmad Ziad Sawafta, 22, uit Tubas op de noordoostelijke West Bank, nadat ze hem hadden tegengehouden bij de Al-Hamra militaire wegversperring en Firas Hussein Daraghma, 23, een paar uur vasthielden voordat ze hem vrijlieten.

Soldaten ontvoeren Waqf-medewerker en een jonge Turkse vrouw in Al-Aqsa

Op dinsdag ontvoerden Israëlische soldaten een medewerker van de Waqf en Islamic Endowment Department, en een jonge Turkse vrouw, op de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Jad Al-Ghoul, een Waqf-medewerker die in de Al-Aqsa Moskee werkte, hadden ontvoerd en naar een nabijgelegen politiecentrum hadden gebracht.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook een jonge Turkse vrouw in Al-Aqsa hadden ontvoerd nadat ze haar hadden achtervolgd terwijl ze op de binnenplaats zat en verzen uit de heilige Qur’an las.

WAFA: “Leger verwondt drie Palestijnen in Salfit”

Drie Palestijnen zijn maandagavond neergeschoten en gewond geraakt met met rubber beklede stalen kogels, en tientallen anderen zijn gestikt door traangas tijdens protesten die uitbraken in de stad Qarawat Bani Hassan ten westen van Salfit na een Israëlische militaire inval, zei een lokale functionaris.
Burgemeester van Qarawat Bani Hassan, Ibrahim ‘Asi, zei dat er protesten uitbraken na een militaire inval in het genoemde gebied.

Israëlische militaire jeep ramt een Palestijn in de buurt van Jenin

Woensdagavond ramde een Israëlische militaire jeep een Palestijnse man in de buurt van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens medische bronnen werd de man, 30 jaar oud, geramd in de hoofdstraat nabij Zababda en Qabatia, ten zuiden van Jenin.
Ze voegden eraan toe dat de gewonde Palestijn verschillende snijwonden en kneuzingen had opgelopen, vooral op de borst en de schouders, voordat hij met matige verwondingen naar het Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin werd gebracht.

Israëlische kolonisten verwonden vier Palestijnse herders, boeren, in de noordelijke Jordaanvallei

Op donderdag achtervolgden paramilitaire illegale Israëlische kolonisten Palestijnse herders en boeren in het Khirbat Sakout-gebied in de noordelijke Jordaanvallei van de bezette West Bank.
De kolonisten verwondden vier Palestijnse boeren en herders en verzamelden zich bij de oostelijke ingang van het dorp Ein Al-Baida, leidend naar Khirbat Sakout.
Mo’taz Bisharat, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de illegale kolonialistische activiteiten van Israël in de Jordaanvallei en het gouvernement Tubas, zei dat een groep kolonisten de herders in de vroege ochtend begon te achtervolgen.Bisharat voegde eraan toe dat de kolonisten Fawzi Abu Motawe‘ aanvielen en zijn koeien grepen terwijl ze hem bevalen het gebied te verlaten en dreigden hem neer te schieten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 28.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights