Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 25.04.2023 
Israëlische soldaten doden een jonge man, verwonden drie, in Jericho

Maandag vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber in de stad Jericho op de noordoostelijke West Bank binnen, doodden een jonge man, verwondden er drie en ontvoerden er drie, onder wie twee broers.
Jihad Abu Al-Asal, de gouverneur van Jericho en de Northern Plains, zei dat de soldaten de 20-jarige Suleiman Ayesh Hussin Oweid dodelijk hadden neergeschoten en zijn lichaam hadden meegenomen.
Abu Al-Asal voegde eraan toe dat de commissie Burgerzaken de dood van de jongeman bevestigde en voegde eraan toe dat de soldaten ook drie Palestijnen verwondden, waaronder twee met scherp vuur, en een van hen, Ali Othman Habash, ontvoerden.

Leger ontvoert vier Palestijnen in Jenin

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten vier jonge Palestijnse mannen, onder wie twee voormalige politieke gevangenen, ontvoerd uit hun huizen in het Jenin-gouvernement, in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, binnenvielen, huizen doorzochten en twee voormalige politieke gevangenen ontvoerden, Yasser Mohammad Amarna en Abdullah Ahmad Herzallah, naast Sa’id Ma’moun Abbadi.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Odai Steiti hadden ontvoerd uit zijn huis in het dorp Kafr Qud, ten westen van Jenin.

Soldaten ontvoeren zes Palestijnen in Nablus

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten zes Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in het gouvernement Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen enkele buurten in de stad Nablus zijn binnengevallen, huizen hebben bestormd en geplunderd en Ehab Abu Dheir en Yazan Aslan hebben ontvoerd.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook de vluchtelingenkampen Askar Al-Qadim en Askar Al-Jadid binnenvielen, huizen doorzochten en Mohammad Ammar Sharay’a en Yousef Al-Ashqar ontvoerden.

Israëlische troepen ontvoeren 15 Palestijnen tijdens pre-Dawn Raids

Bij invallen voor zonsopgang op maandag hebben Israëlische troepen 15 Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de West Bank, voornamelijk Nablus, Jenin en Hebron. De troepen deden ook een inval in het huis van een prominente Palestijnse journalist in Bethlehem.
Maandag hebben de Israëlische bezettingstroepen tijdens een inval vóór zonsopgang vier Palestijnen ontvoerd uit de stad Ya’bad en het dorp Kafr Qoud, in het gouvernement Jenin.
De Israëlische bezettingsmacht ontvoerde de twee vrijgelaten gevangenen, Yasser Muhammad Ali Amarneh en Abdullah Ahmed Herzallah, evenals Saeed Mamoun Abadi uit Ya`bad en Uday Stiti uit Kafr Qoud, nadat ze hun huizen hadden overvallen en doorzocht en met hun inhoud hadden geknoeid.

Leger ontvoert twee Palestijnen nabij Nablus en Qalqilya

Op zaterdag hebben Israëlische soldaten twee Palestijnen ontvoerd, onder wie een voormalige politieke gevangene, en verscheidene anderen vastgehouden in de buurt van Nablus en Qalqilya op de bezette West Bank.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten stopten en de Palestijnen ondervroegen in de hoofdstraat bij de ingang van de illegale Yitzhar-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land.
De soldaten ontvoerden ook een voormalige politieke gevangene, Ibrahim Ammar Abbas, 24, terwijl hij een militaire wegversperring overstak nabij Qalqilya op de noordwestelijke West Bank.

Soldaten ontvoeren jonge vrouw, zetten sluiting van Jericho voort

Op zaterdag ontvoerden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse vrouw in een bus op weg naar Jericho, op de noordoostelijke West Bank en zetten de sluiting en toegangsbeperkingen tot de historische stad voort.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten stopten en een bus doorzochten bij de noordelijke ingang van de stad Hebron en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge vrouw uit de bus hadden ontvoerd en haar naar een onbekende bestemming hadden gebracht.

Leger ontvoert vier Palestijnen nabij Hebron

Zondag hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd uit het dorp Al-Zoweidin ten oosten van Yatta, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Coördinator van de Protection and Steadfastness Committees in het zuiden van Hebron, Fuad Amour, zei dat de soldaten veel huizen binnenvielen en plunderden voordat ze Atallah Youssef Al-Kaabneh, Abdullah Muhammad Al-Kaabneh, Sulaiman Ibrahim Al-Kaabneh en Salem Muhammad Al-Kaabneh ontvoerden.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Jericho

Op zondagavond verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen bij de zuidelijke ingang van de stad Jericho, op de noordoostelijke West Bank, nadat het leger veel gasbommen en schokgranaten had afgevuurd op de Palestijnen en hun auto’s bij de militaire wegversperring die het leger een dag eerder had gesloten.
Ooggetuigen zeiden dat honderden Palestijnse auto’s langs de straat bij de wegversperring stonden te wachten, en sommigen van hen stapten uit hun voertuigen voordat de soldaten gasbommen en schokgranaten op hen begonnen af te vuren.

Israëlische soldaten verwonden twee Palestijnen in de buurt van Ramallah

Op zaterdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Deir Dibwan binnen, ten oosten van de stad Ramallah op de centrale West Bank, en verwondden twee jonge Palestijnse mannen tijdens de daaropvolgende protesten.
Lokale bronnen zeiden dat illegale paramilitaire kolonisten, vergezeld van soldaten, het gebied van Sheikh Ammar binnenvielen en de Palestijnen aanvielen met knuppels, wat leidde tot protesten.Ze voegden eraan toe dat de soldaten twee jonge mannen in het gezicht en het hoofd verwondden voordat lokale medici hen met spoed naar een ziekenhuis brachten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 25.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights