Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 23.04.2023 
Soldaten ontvoeren twee Palestijnen nabij Ramallah en Northern Plains

Op zaterdagochtend en vrijdagavond ontvoerden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen in de buurt van Ramallah en de Northern Plains van de bezette West Bank.
De soldaten ontvoerden de 22-jarige Mo’taz Abdul-Basset Barghouthi nadat ze het huis van zijn familie in de stad Beit Rima, ten noordwesten van Ramallah, hadden bestormd en geplunderd.
Lokale bronnen zeiden dat veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Israëlische soldaten ontvoeren zes Palestijnen op de West Bank

Vrijdag hebben Israëlische soldaten zes Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem.
De soldaten ontvoerden een jonge man, Mohammad Abdul-Karim Bisharat, uit de stad Tammoun, ten zuiden van Tubas, op de noordoostelijke West Bank, terwijl hij de Huwwara militaire wegversperring overstak, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke West Bank.
In het bezette Jeruzalem vielen de soldaten veel huizen binnen en doorzochten ze en ontvoerden drie Palestijnen, Abdul-Rahman Al-Basheeti, Mohammad Ad-Deesi en voormalig politiek gevangene Qussai Dari

Leger ontvoert een jonge vrouw in de buurt van Al-Aqsa

Donderdag ontvoerden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse vrouw bij een van de poorten die naar de Al-Aqsa Moskee in de bezette hoofdstad Jeruzalem op de West Bank leidt.
Het Palestinian Detainees Committee zei dat de soldaten Hadeer Eid hadden ontvoerd en naar een nabijgelegen detentiecentrum hadden gebracht.
De commissie voegde eraan toe dat de soldaten de jonge vrouw tegenhielden terwijl ze op weg was naar de Al-Aqsa Moskee.

Israëlische leger ontvoert zeventien Palestijnen op de West Bank

Eerder donderdag ontvoerden Israëlische soldaten zeventien Palestijnen, waaronder een journalist, uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder het bezette Jeruzalem.
In Tulkarem op de noordwestelijke West Bank ontvoerden de soldaten een voormalige politieke gevangene, Hazem Fathi Qar’awi, uit zijn huis in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van de stad.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Awad Radwan Abu Ar-Rob uit het dorp Jalboun, ten noordoosten van de stad, en voormalig politiek gevangene Maher Tager Zogheibi uit de stad Kafr Dan, ten westen van Jenin.

Leger valt vluchtelingenkamp Shu’fat binnen

Op zaterdag vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Shu’fat in het bezette Jeruzalem op de West Bank binnen, wat leidde tot protesten.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire jeeps het vluchtelingenkamp binnenvielen en enkele straten afsloten, wat leidde tot protesten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Soldaten schieten een Palestijns kind neer in de buurt van Jenin

Vrijdagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind neergeschoten in de buurt van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.

Volgens mediabronnen schoten de soldaten het kind van 12 jaar oud neer met scherp in de onderrug, waardoor het lichte verwondingen veroorzaakte.

Ze voegden eraan toe dat het kind zich op Palestijns land bevond nabij de illegale annexatiemuur in het dorp Al-Arqa, ten zuidwesten van Jenin.

Israëlische leger schiet drie Palestijnen neer bij Nablus

Donderdagavond schoten Israëlische soldaten drie jonge Palestijnse mannen neer en veroorzaakten bij tientallen de gevolgen van het inademen van traangas nadat het leger de stad Beita was binnengevallen, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
De burgemeester van Beita, Mahmoud Barham, zei dat de soldaten de oostelijke wijk in Beita binnenvielen voordat ze verschillende huizen bestormden en plunderden.
Hij voegde eraan toe dat de invasie leidde tot protesten voordat de soldaten twee jonge mannen neerschoten met scherp in de schouder en de arm en een andere jongeman met een met rubber beklede stalen kogel in het hoofd.

Leger verwondt veel Palestijnen in de buurt van Hebron

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Lokale media-activist Mohammad Awad zei dat verschillende jeeps van het leger het Aseeda-gebied in de stad binnenvielen en straten sloten, wat leidde tot protesten.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden op de demonstranten en omliggende huizen, gebouwen en auto’s, waardoor veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische kolonisten vernietigen gewassen in de buurt van Hebron

Op zaterdag vielen Israëlische kolonisten, vergezeld van soldaten, Palestijnse landbouwgronden binnen en vernietigden gewassen van Palestijnse boeren ten oosten van de stad Yatta, ten zuiden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.Rateb al-Jabour, de coördinator van de Popular Committees against the Annexation Wall and Colonies  in het zuiden van Hebron, vertelde aan het Wafa persbureau dat de kolonisten hun vee lieten grazen op vijf dunums land in het Al-Zoweidin-gebied in Masafer Yatta.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 23.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights