Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 21.04.2023 
Leger schiet en verwondt een Palestijnse vrouw na een vermeende steekpoging in de buurt van Bethlehem

Op maandagavond hebben Israëlische troepen een Palestijnse vrouw neergeschoten en verwond na een vermeende steekpoging in de buurt van het “Gush Etzion” blok van nederzettingen, ten zuidwesten van Bethlehem op de zuidelijke bezette West Bank.
Volgens het bezettingsleger stapte een jonge Palestijnse vrouw uit een burgervoertuig en zou geprobeerd hebben een Israëlische kolonist neer te steken, toen soldaten haar neerschoten en verwondden.
De vrouw werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat soldaten haar met scherpe kogels in de schouder en het been hadden geschoten, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
De vrouw, die lichtgewond raakte, werd geïdentificeerd als Fatima Shaheen, 33, uit het vluchtelingenkamp Dheisheh, aan de rand van Bethlehem op de zuidelijke West Bank.

Israëlische strijdkrachten bestormen wijk Jeruzalem na een vermeende schietpartij

Israëlische troepen hebben dinsdag een aantal huizen doorzocht en Palestijnse jonge mannen aangevallen na een vermeende schietpartij in de wijk Sheikh Jarrah, in bezet Oost-Jeruzalem, meldden lokale bronnen.
Bronnen verklaarden dat een grote politie- en legermacht het gebied bestormde, vele huizen doorzocht, een moskee plunderde en een aantal Palestijnse jonge mannen aanviel die protesteerden tegen de militaire inval.

Leger valt vluchtelingenkamp Jenin binnen, verwondt acht, ontvoert drie

Volgens lokale bronnen vielen undercover Israëlische troepen dinsdagmiddag het vluchtelingenkamp Jenin binnen, in de noordelijke bezette West Bank, waarbij acht mensen gewond raakten en drie werden ontvoerd.
Acht burgers raakten gewond, van wie er zeven met scherpe kogels werden neergeschoten, terwijl een paramedicus werd getroffen met granaatscherven, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Speciale Israëlische eenheden infiltreerden een aantal burgerwoningen in het kamp, terwijl ze sluipschutters op de daken van burgergebouwen plaatsten.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn in de buurt van Jeruzalem

Dinsdagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd in de Qalandia Terminal, ten noorden van het bezette Jeruzalem op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten stopten en tientallen Palestijnen inspecteerden en een jonge man ontvoerden voordat ze hem naar een onbekende bestemming brachten.

Soldaten ontvoeren drie Palestijnen in Hebron, onder wie een kind 

Dinsdag hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen, onder wie een kind, ontvoerd en schade aangericht aan huizen in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank.
Lokale media-activist Mohammad Awad zei dat veel legervoertuigen de stad binnenvielen voordat de soldaten de huizen bestormden en plunderden.
Awad zei dat de soldaten een voormalige politieke gevangene, Diyar Evan Sleibi, 20, Wasim Nabil Bahar, 18, en Wasim Mohammad Shaqdam, 14, ontvoerden voordat ze werden overgebracht naar de militaire basis in de illegale Karmie Tzur-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land, in het zuiden van het land.  

Leger ontvoert elf Palestijnen in Nablus, Ramallah en Jeruzalem

Op woensdag hebben Israëlische soldaten minstens elf Palestijnen ontvoerd uit Nablus, Ramallah en Jeruzalem op de bezette West Bank.
In de noordelijke West Bank zeiden mediabronnen in Nablus dat de undercover Israëlische soldaten het oostelijke deel van de stad infiltreerden voordat ze een tienerjongen, Abdullah Sultan Az-Zamer, ontvoerden uit het vluchtelingenkamp Askar.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Ala Majed Snobar en Ahmad Hisham Snobar hadden ontvoerd uit de stad Yitma, ten zuiden van Nablus.

Israël wijst 3,5 miljard toe voor koloniën op de West Bank 

De Israëlische rechtse minister van Financiën, Bezalel Smotrich, kwam met de minister van Transport, Miri Regev, overeen om 3,5 miljard Shekels toe te wijzen voor “de ontwikkeling van koloniën, wegen en infrastructuur” voor de  kolonisten op de bezette West Bank, inclusief het bezette Oost-Jeruzalem.
Israëlische bronnen zeiden dat het plan gericht is op het verstrekken van 360 miljoen voor de aanleg van wegen die leiden naar de illegale kolonie Beit El in de buurt van Ramallah, 156 Shekels  voor koloniën in de stad Al-Issawiya in Jeruzalem en 500.000 Shekels  voor een kolonialistische weg en een kruispunt tussen Ariel en Tapuach.

Israëlische autoriteiten nemen 52 Dunams land in beslag nabij Qalqilya en geven stopzetting orders van het werk uit nabij Salfit, Ramallah

De Israëlische bezettingsautoriteiten hebben woensdag 52 dunams Palestijns land in beslag genomen en tientallen werkbevelen uitgevaardigd in afzonderlijke delen van de West Bank.
Volgens Amir Daoud van de Settlement and Wall Resistance Commission hebben de Israëlische autoriteiten opdracht gegeven tot de confiscatie van 52 dunams grond in Palestijns bezit in het dorp Siniriya, ten zuiden van Qalqilya.
Daoud voegde eraan toe dat het land voor Israëlische militaire doeleinden zal worden onteigend van de mensen in het dorp.

Israëlische kolonisten bezetten een Palestijns huis in de buurt van Ramallah

Illegale Israëlische kolonisten vielen een paar dagen eerder een Palestijns huis binnen in de stad Al-Mazra’a Al-Gharbiya, ten noordwesten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Amir Daoud, het hoofd van de documentatie- en publicatieafdeling van de Wall & Colonization Resistance Commission, zei dat de paramilitaire kolonisten een huis van 100 vierkante meter bezetten dat eigendom was van Ghazi As’ad Shreiteh.Daoud voegde eraan toe dat de kolonisten ook een tent op het dak van het huis plaatsten en herhaaldelijk stenen naar omliggende huizen en eigendommen slingerden, naast het aanvallen van de Palestijnen die in de buurt lopen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 21.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights