Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 18.04.2023 
Israëlische troepen ontvoeren 23 Palestijnen; Neem Palestijns eigendom in beslag

De Israëlische bezettingssoldaten en kolonisten gingen zondag door met hun agressie tegen het Palestijnse volk en hun eigendommen, terwijl de Israëlische bezettingstroepen 23 burgers van de West Bank ontvoerden en een voertuig in de buurt van Jenin in beslag namen, terwijl de kolonisten land egaliseerden en een tent stalen in Hebron.
De bezettingsmacht ontvoerde 3 broers, nadat de troepen bij zonsopgang het huis van hun ouders hadden overvallen en doorzocht, in de wijk Batn Al-Hawa, in de stad Silwan in bezet Jeruzalem. Dit zijn: Musa, Fouad en Omar Jibril.
De Israëlische bezettingstroepen ontvoerden ook Anas Akkari, Musa Ayesh en Mahdi Al-Karaki, nadat ze een inval hadden gedaan en hun huizen in de stad Al-Tur hadden doorzocht.

Israëlische soldaten ontvoeren elf Palestijnen op de West Bank

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens elf Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank. De soldaten ontvoerden zondagnacht ook een Palestijn uit Hebron.
In bezet Jeruzalem ontvoerden de soldaten twee jonge mannen, Mohammad Shahin en Mohammad Mazem Hijazi, uit hun huizen.
In Tulkarem, op de noordwestelijke West Bank vielen de soldaten de buitenwijk Ertah, ten zuiden van de stad, binnen en ontvoerden een voormalige politieke gevangene, Monther Mohammad Ashour, 35, nadat ze zijn huis waren binnengevallen en het hadden geplunderd.

Israëlische marine ontvoert vier vissers in het zuiden van Gaza

Op maandagochtend vielen Israëlische marineschepen Palestijnse vissersboten nabij de kust van Rafah aan voordat ze vier vissers ontvoerden.
Mediabronnen zeiden dat de marineschepen het schip bij de kust van Rafah achtervolgden en hen aanvielen met waterkanonnen en scherpe kogels.
Ze voegden eraan toe dat de marine vier vissers had ontvoerd en twee vissersboten in beslag had genomen voordat ze naar de haven van Ashdod werden gebracht.

Israëlische soldaten houden tien jonge mannen vast in de buurt van Nablus

Zondagnacht hielden Israëlische soldaten tien jonge Palestijnse mannen vast bij een militaire wegversperring nabij het dorp Deir Sharaf, ten westen van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, en ondervroegen hen een paar uur.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de jonge mannen uit de stad Ya’bad ten westen van de noordelijke stad Jenin op de West Bank tegenhielden en hen een paar uur ondervroegen.
De bronnen identificeerden de jonge mannen als Mohammad Abdul-Karim, Abdullah Abdul-Rahim, Qassem Khaled, Abdullah Jamal, Tayseer Bilal, Ashraf Mustafa, Ahmad Nidal, Salim Abu Bakr, Yamen Abu Bakr en Fuad Abu Bakr.

Israëlische kolonisten vallen huizen aan in Kifl Hares, Salfit

Op zondagavond vielen paramilitaire illegale Israëlische kolonisten de stad Kifl Hares binnen, ten noorden van de stad Salfit in het centrum van de West Bank, en vielen vele huizen aan terwijl Israëlische soldaten scherpe kogels en hersenschudding granaten afvuurden op de lokale bevolking.
De burgemeester van Kifl Hares, Eng. Osama Saleh zei dat de kolonisten verschillende huizen aanvielen en stenen naar hen gooiden, waardoor ramen en deuren beschadigd raakten.

Israëlische politie schiet Palestijn neer in Jeruzalem

Zondagavond openden Israëlische politieagenten het vuur op een jonge Palestijnse man in de illegale Israëlische kolonie Neve Yaakov in de Palestijnse stad Beit Hanina, ten noorden van bezet Oost-Jeruzalem, en verwondden hem.
De politie beweerde dat de jongeman uit Oost-Jeruzalem “Israëlische auto’s had vernield” en weigerde zich te onderwerpen aan een huiszoeking op bevel.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in de buurt van Jenin

Maandagavond laat vielen Israëlische soldaten de dorpen Jalboun en Al-Jalama binnen, ten noordoosten van de stad Jenin in het noorden van de West Bank , verwondden verschillende Palestijnen en veroorzaakten een stroomstoring.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen Jalboun binnenvielen, verschillende huizen bestormden en plunderden, wat leidde tot protesten, en veel scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden, waardoor veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Leger verwondt ernstig een jonge Palestijnse man in de buurt van Hebron

Maandagavond laat schoten Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man neer en verwondden deze ernstig. Vele Palestijnen leden aan de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale media-activist, Mohammad Ayyad Awad, zei dat verschillende jeeps van het leger de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten een jongeman van slechts achttien jaar neerschoten met een scherpe kogel in het gezicht, die levensbedreigende wonden veroorzaakte.
De zwaargewonde jongeman werd met spoed naar een ziekenhuis in Hebron gebracht en werd direct geopereerd.

Israëlische soldaten vallen aan, verwonden een man in de buurt van Jericho

Op maandagavond hebben Israëlische soldaten een Palestijnse man aangevallen en verwond nadat hij zijn auto had gestopt bij een militaire wegversperring ten noorden van de stad Jericho op de noordoostelijke West Bank
De man, Abdul-Qader Masharqa, 41, zei dat de soldaten hem dwongen te stoppen bij een plotselinge militaire wegversperring voordat ze hem uit zijn auto dwongen en deze doorzochten.Masharqa voegde eraan toe dat de soldaten hem begonnen aan te vallen en te knuppelen terwijl ze zijn identiteitskaart inspecteerden en hem naar de militaire basis Huwwara brachten, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, waar hij enkele uren werd vastgehouden.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights