Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 16.04.2023 
Soldaten ontvoeren drie jonge mannen en houden drie vrouwen vast op de West Bank

Op vrijdagochtend vielen Israëlische soldaten binnen, doorzochten vele huizen op de bezette West Bank  en ontvoerden drie Palestijnen. Het leger hield ook drie vrouwen vast in de buurt van Al-Aqsa en liet ze vrij nadat ze orders hadden uitgevaardigd die hen de toegang tot Al-Aqsa ontzegden.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten huizen in de stad Balata binnen en plunderden ze en ontvoerden ze een voormalige politieke gevangene, Khalil Walid Dweikat.
De soldaten sloten ook de militaire wegversperring van Huwwara ten zuiden van Nablus, waardoor er een lange verkeersopstopping ontstond.
In de stad Abu Dis, ten oosten van de bezette Palestijnse hoofdstad Jeruzalem, ontvoerden de soldaten naast Mahmoud Ayyad ook een voormalige politieke gevangene, geïdentificeerd als Mohammad Obeidat Abu As’ad

Israëlische soldaten ontvoeren twee broers uit Ya’bad en nemen hun auto in beslag

Op donderdagavond hebben Israëlische soldaten twee Palestijnse broers ontvoerd uit de stad Ya’bad, ten zuidwesten van de noordelijke stad Jenin op de West Bank, en hun auto in beslag genomen.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een Palestijnse auto stopten die op de Zibda-brug reed, ten westen van Ya’bad, en de twee broers ondervroegen.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Nidal en Ayyoub Enfei’at hadden ontvoerd en hun auto in beslag hadden genomen voordat ze naar een nabijgelegen militaire basis werden gebracht. De broers zijn beide voormalige politieke gevangenen.

Israëlische soldaten ontvoeren zes Palestijnen uit Hebron, Jenin en Northern Plains

Op zaterdag ontvoerden Israëlische soldaten zes Palestijnen uit Hebron, Jenin en de Northern Plains van de bezette West Bank.
Mediabronnen in Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, zeiden dat de soldaten twee Palestijnen hadden ontvoerd, van wie de namen ten tijde van rapportage onbekend waren, nadat het leger de stad Yatta, ten zuiden van Hebron, was binnengevallen.
De soldaten ontvoerden ook twee Palestijnen, Ala Yousef en Jihad Abu Bakr, uit de stad Ya’bad, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, terwijl ze de militaire wegversperring van Beit Furik overstaken, ten oosten van de stad Nablus in het noorden van de West Bank,  en namen hun auto in beslag.

Israëlische leger verwondt tientallen Palestijnen in Beit Dajan

Israëlische bezettingssoldaten vielen vrijdag het wekelijkse geweldloze protest aan in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus op de noordelijke West Bank, waarbij minstens 40 gewonden vielen.
Tijdens de vreedzame processie marcheerden dorpelingen hun land op met Palestijnse vlaggen en scandeerden ze slogans tegen de nederzettingen, waarmee ze de confrontatie aangingen met de zwaarbewapende soldaten.
Het leger opende het vuur op demonstranten met scherpe munitie, traangasgranaten en hersenschudding granaten, waardoor minstens 40 mensen de toxische effecten van het inademen van traangas ondervonden.

Leger schiet en verwondt drie Palestijnen bij wekelijkse processie in Kufur Qaddoum

Israëlische soldaten schoten en verwondden vrijdag drie Palestijnen, onder wie een kind, met met rubber beklede stalen kogels tijdens de wekelijkse processie in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya op de noordelijke bezette West Bank. 
Lokale Palestijnen verzamelden zich voor de wekelijkse mars om te protesteren tegen de illegale Israëlische nederzettingen en om te eisen dat de bezettingsautoriteiten de hoofdweg van het dorp, die in 2003 door de Israëlische autoriteiten werd afgesloten, zouden openen.

Israëlische kolonisten verwonden een Palestijn in de buurt van Bethlehem

Op zaterdag gooiden illegale Israëlische kolonisten stenen naar een Palestijnse auto in de buurt van Bethlehem, op de bezette West Bank waarbij ze schade veroorzaakten en de bestuurder verwondden.
Thiab Masha’la, het hoofd van de dorpsraad van Al-Jab’a, zei dat de kolonisten van de illegale buitenpost Beit Ayin, gebouwd op Palestijns land nabij Al-Jab’a, ten zuidoosten van Bethlehem, stenen naar de auto van Sa’da Douda  gooiden.  
Masha’la voegde eraan toe dat de kolonisten schade aan de auto veroorzaakten, vooral de voorruit, en de bestuurder aan het hoofd verwondden voordat Palestijnse medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Bethlehem brachten.

Israëlische marine valt Palestijnse vissersboten aan in Noord-Gaza

Op zaterdagochtend vielen Israëlische marineschepen verschillende Palestijnse vissersboten aan nabij de kusten van de noordelijke delen van de Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de marineschepen veel scherpe patronen, gasbommen en vuurpijlen op de boten afvuurden en hen naar de kust achtervolgden.
Ze voegden eraan toe dat de aanvallen plaatsvonden nabij de kusten van Beit Lahia, As-Sudaniyya en Al-Waha; geen gewonden gemeld.

WAFA: “Israël sluit onderzoek af naar politieagenten die Palestijnse man in Jeruzalem doodden”

De Israëlische openbare aanklager heeft vandaag het onderzoek afgesloten naar de politieagenten die eerder deze maand een Palestijnse jongeman in de oude stad van Jeruzalem hebben vermoord, onder het voorwendsel dat er onvoldoende bewijs was om de politieagenten die betrokken waren bij de dodelijke schietpartij te veroordelen, aldus Israëlische media berichten vandaag. 
Mohammad Khaled al-Osaibi, 26, uit de stad Hura in de Naqab-woestijn, werd op 2 en 3 april rond middernacht door de Israëlische politie neergeschoten en in koelen bloede gedood bij de Kettingpoort (Bab al-Silsila), een van de poorten leidend naar de Al-Aqsa Moskee in de oude stad van Jeruzalem.
Hoewel de Israëlische politie beweerde dat de moord op de 26-jarige Mohammed al-Osaibi een incident was van een reactie op een aanval met voorbedachten rade, hebben ooggetuigen grotendeels dat Israëlische verhaal van de gebeurtenis verworpen, en het was moeilijk te geloven dat de politie aandrong dat de schietpartij is niet vastgelegd op de vele CCTV-camera’s in het gebied.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 16.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights