Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 13.04.2023 
Israëlische leger doodt twee Palestijnen, verwondt één, nabij Nablus

De Israëlische bezettingstroepen beschoten en doodden dinsdag twee Palestijnse mannen en verwondden een derde in de buurt van het dorp Deir al-Hatab, ten oosten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Het Maan News Agency citeerde het leger dat verklaarde dat de soldaten de twee Palestijnen nabij de Elon Moreh-kolonie in een hinderlaag hadden gelokt en gedood nadat ze naar verluidt het vuur hadden geopend.
Volgens het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid werden de gedode mannen geïdentificeerd als Saud Abdullah Saud (al-Titi) en Mohammad Ghazi Abu Thera’.

Israëlische kolonisten vallen een huis, winkels en auto’s aan in de buurt van Bethlehem

Op maandag vielen illegale Israëlische kolonisten een Palestijns huis, winkels en verschillende auto’s aan bij afzonderlijke incidenten in de steden Al-Khader en Tuqu’, ten zuiden en zuidoosten van Bethlehem op de bezette West Bank.
In Al-Khader verzamelden verschillende kolonisten zich in het Um Rokba-gebied in het zuidelijke deel van de stad en gooiden stenen naar een huis dat eigendom was van Palestijnen van de lokale Al-Balboul-familie.
De kolonisten gooiden ook stenen en lege flessen naar verschillende autoreparatiebedrijven terwijl ze “Dood aan Palestijnen” en “Dood aan Arabieren” scandeerden.

Israëlische kolonisten vallen Palestijnen aan in de buurt van Bethlehem

Op dinsdag vielen illegale Israëlische kolonisten Palestijnen en hun auto’s aan in de stad Tuqu’, ten zuidoosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
De lokale geweldloze activist Mustafa Al-Badan zei dat de kolonisten afkomstig waren uit de illegale Tekoa-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land.

Israëlische kolonisten verwonden twee herders in de Jordaanvallei

Op woensdagavond vielen illegale Israëlische kolonisten verschillende Palestijnse herders aan en verwondden twee ten oosten van het Ein Al-Hilwa-gebied in de Northern Plains van de Jordaanvallei op de West Bank.
Mahdi Daraghma, het hoofd van de dorpsraad van Wadi Al-Maleh, zei dat de paramilitaire kolonisten verschillende herders aanvielen en twee verwondden, Mohammad Qadri Daraghma en Moheeb Fathi Daraghma, die verschillende snijwonden en kneuzingen opliepen.
Hij voegde eraan toe dat de kolonisten de herders aanvielen in het bijzijn van Israëlische soldaten die toekeken en niet tussenbeide kwamen.

Soldaten vallen een jonge man aan en ontvoeren hem in Hebron

Dinsdag vielen Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man aan en verwondden hem voordat ze hem ontvoerden in de oude stad van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten, gestationeerd bij een militaire wegversperring in de wijk Salayma, de jonge man herhaaldelijk aanvielen en verschillende verwondingen veroorzaakten, voordat de lokale bevolking tussenbeide kwam.

Soldaten ontvoeren vijf Palestijnen in Jenin

Op dinsdagochtend vielen Israëlische soldaten Jenin en het vluchtelingenkamp van Jenin binnen, bestormden en plunderden vele huizen en ontvoerden vijf Palestijnen.
Mediabronnen zeiden dat een grote militaire macht Jenin binnenviel voordat de soldaten Nour Eid Abu Baker, zijn broer Abed en Abdullah Ahmad Al-Batal uit de wijk Al-Jabriyyat ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook huizen in Nablus Street in Jenin binnenvielen en plunderden en Ahmad Souqi ontvoerden.

Soldaten ontvoeren een tiener in Bethlehem, een jonge man in Jeruzalem

Op dinsdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten een tienerjongen uit zijn huis in Bethlehem Centrum en een jongeman uit Jeruzalem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten het Abu Njeim-gebied in Bethlehem binnenvielen, huizen doorzochten en de 17-jarige Karam Ghaleb Al-Hreimi ontvoerden.
De soldaten trokken zich terug uit de stad kort nadat ze Karam hadden ontvoerd; geen protesten of verwondingen werden gemeld.

Soldaten ontvoeren twee Palestijnen in Jeruzalem

Op woensdag hebben Israëlische soldaten twee jonge mannen ontvoerd en huisarrest opgelegd aan zes Palestijnse kinderen, in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Het Palestijnse Gevangenen Comité heeft gemeld dat de soldaten de 19-jarige Hamza Abu Hamed uit de Al-Aqsa Moskee hebben ontvoerd.
De commissie voegde eraan toe dat de soldaten ook Maher Mohammad Abu Al-Hawa hebben ontvoerd, slechts twee dagen nadat hij uit een detentiecentrum was vrijgelaten.

Israëlische soldaten ontvoeren twaalf Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever

Op donderdagochtend hebben Israëlische soldaten ten minste twaalf Palestijnen ontvoerd, onder wie broers, nadat het leger veel huizen in verschillende delen van de bezette West Bank was binnengevallen en geplunderd.
In de stad Ar-Ram, ten noorden van het bezette Jeruzalem, ontvoerden de soldaten Sari Al-Hallaq, uit zijn huis in de stad, en ontboden Mousa Khalaf voor ondervraging, , onmiddellijk na zijn vrijlating uit de gevangenis na 14 maanden gevangenschap.
In Jericho, op de noordoostelijke West Bank, vielen verschillende legerjeeps het dorp Al-Awja ten noorden van de stad binnen, doorzochten vele huizen en ontvoerden vijf Palestijnen van dezelfde familie.

Israëlische soldaten vallen twee dorpen in de buurt van Jenin binnen

Op woensdagavond vielen Israëlische soldaten de dorpen Jalboun en Faqqu’a binnen, ten noordwesten van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, stopten en doorzochten tientallen auto’s, en verhoogden de inzet in de buurt van Ya’bad en Kafrit, ten westen van Jenin.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Jalboun en Faqqu’a binnenvielen voordat ze verschillende wegversperringen installeerden en het verkeer hinderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten stopten, tientallen auto’s doorzochten en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
De soldaten verhoogden ook aanzienlijk hun inzet rond Ya’bad en Kafrit, in de buurt van Jenin en sloten wegen af.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights