Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 11.04.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijns kind en verwonden twee jonge mannen in Jericho

Maandagochtend vielen veel Israëlische legervoertuigen het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber in Jericho, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank binnen, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten een Palestijns kind doodschoten, twee jonge mannen verwondden en vijf ontvoerden.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten een Palestijns kind, Mohammad Fayez Balhan, 15, hebben gedood nadat ze hem met drie kogels in het hoofd, de buik en het bekken hadden geschoten.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat de soldaten ook twee Palestijnen met scherp in de onderste ledematen schoten voordat de medici hen met spoed naar het regeringsziekenhuis van Jericho brachten.

Israëlische troepen doden een Palestijnse jongeman in de buurt van Qalqilya

Israëlische bezettingssoldaten beschoten en doodden zaterdagavond een jonge Palestijn bij de hoofdingang van de stad Azzoun, ten oosten van Qalqilya, op de noordelijke bezette West Bank, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.
Het ministerie identificeerde de gedode jongeman als Ayed Azzam Mahmoud Salim, 20, en voegde eraan toe dat hij vijf schotwonden had opgelopen in de borst en buik.
Mohammad Musleh, een inwoner van Azzoun, vertelde Palestine TV dat de soldaten Ayed neerschoten in de buurt van een ringweg die door de illegale kolonisten werd gebruikt en voegde eraan toe dat de soldaten de jonge man neerschoten omdat hij langs de weg liep, vooral omdat er in dat gebied geen protesten plaatsvonden.

Soldaten verwonden veel Palestijnen, ontvoeren één, beschadigen twee auto’s, nabij Hebron

Eerder op maandagochtend vielen veel Israëlische militaire jeeps de stad Beit Ummar binnen, ten noorden van de stad Hebron in het zuiden van de West Bank, en ontvoerden een Palestijn, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten veel Palestijnen verwondden en schade aanrichtten aan twee auto’s.
Lokale activist Mohammad Awad zei dat de soldaten het Aseeda-gebied in de stad binnenvielen voordat de soldaten huizen binnenvielen en plunderden en Mos’ab Ala’ Ekhlayyel, 20, ontvoerden.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten met scherp schoten op de auto van Rushdi Nasri Sabarna, waarbij de voorruit werd beschadigd, en dat ze een auto aanvielen die werd bestuurd door een fysiek gehandicapte vrouw, Yasmin Mohammad Sabarna, 32. Yamins vader zei dat de soldaten na het doorzoeken ook geld uit de auto hadden gestolen. 

Israëlische soldaten schieten twee Palestijnen neer, ontvoeren één, in Nablus

Bij het ochtendgloren van maandag schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer, veroorzaakten bij tien de gevolgen van het inademen van traangas en ontvoerden één in het vluchtelingenkamp Al-Ain en de stad Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank. Twee soldaten raakten gewond bij vuurgevechten in Nablus, zegt het leger.
Ahmad Jibril, het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, zei dat de soldaten twee jonge mannen verwondden met granaatscherven en ervoor zorgden dat minstens tien de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Leger schiet een Palestijn neer in Al-Khader

Vroeg in de ochtend van maandag vielen Israëlische soldaten de stad Al-Khader ten zuiden van Bethlehem op de bezette West Bank  binnen en verwondden een jonge Palestijnse man.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire jeeps het At-Tal-gebied in Al-Khader binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Israëlische leger schiet twee Palestijnse tieners neer in de buurt van Ramallah

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen zondagavond twee Palestijnse tieners neergeschoten en verwond in de buurt van het dorp Ras Karkar, ten westen van Bethlehem op de zuidelijke bezette West Bank.
Palestijnse jongeren protesteerden tegen de aanwezigheid van het bezettingsleger in het “Ain Ayoub”-gebied nabij het dorp Ras Karkar, wat soldaten ertoe aanzette met scherp op de burgers te schieten.
Soldaten schoten en verwondden twee Palestijnse kinderen, beiden 17 jaar oud, met scherpe kogels in hun voeten.

Israëlische troepen ontvoeren drie Palestijnen uit bezet Jeruzalem

Volgens lokale bronnen hebben Israëlische troepen op zondagavond ten minste drie Palestijnse jonge mannen ontvoerd uit het Bab Al-Asbat-gebied (Leeuwenpoort), een van de belangrijkste toegangspoorten tot de oude stad van het bezette Oost-Jeruzalem.
Soldaten ontvoerden twee jonge mannen, geïdentificeerd als Adel Osama Al-Rajabi en Subhi Mesbah Al-Rajabi, beide burgers van Jeruzalem, terwijl ze in de buurt van de Leeuwenpoort waren.

Israëlische troepen ontvoeren 2 Palestijnen in de Jordaanvallei

Israëlische soldaten hebben zondag een Palestijnse jongeman ontvoerd vanaf de al-Karama-grensovergang ten oosten van Jericho in de Jordaanvallei, terwijl hij probeerde naar Jordanië te reizen, meldden veiligheidsbronnen.
Bronnen verklaarden dat bezettingssoldaten die bij de kruising waren gestationeerd, de 20-jarige Mohammed Youssef Khallouf hadden ontvoerd, een inwoner van de stad Burqin, ten zuidwesten van Jenin op de noordelijke West Bank.

WAFA: “Herinnering van het bloedbad in Deir Yassin 75 jaar later”

Op deze dag, 9 april, in 1948 bestormden een paar honderd gewapende zionistische milities van de Irgun- en Stern-bendes van vóór 1948 het dorp Deir Yassin, een paar kilometer ten westen van Jeruzalem, en pleegden een van de eerste bloedbaden die de standaardpraktijk werden voor de pas opgerichte staat Israël.
Op 9 april 1948 vielen zionistische bendes het dorp Deir Yassin binnen, waarbij minstens 254 Palestijnse burgers, voornamelijk vrouwen, kinderen en ouderen, om het leven kwamen. Er waren gedocumenteerde gevallen van verkrachting, verminking en vernedering.
Het bloedbad van Deir Yassin werd geleid door Menachem Begin in zijn hoedanigheid van hoofd van de Irgun-terroristische militie, die ook verantwoordelijk was voor verschillende terreurdaden, waaronder het opblazen van het King David Hotel in Jeruzalem. De Irgun werden ondersteund door de Haganah, een groep die later de basis vormde voor het Israëlische leger, en de Lehi, geleid door Yitzhak Shamir.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 11.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights