Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 08.04.2023 
Israëlische leger hernieuwt aanvallen op Al-Aqsa

Op woensdagavond bestormden tientallen Israëlische soldaten de Al-Aqsa Moskee in het bezette Jeruzalem, vuurden gasbommen en schokgranaten af en vielen tientallen gelovigen aan terwijl ze het heilige terrein moesten verlaten, waarbij ze veel verwondingen veroorzaakten.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de Al-Qibli Moskee in de Al-Aqsa-compound omsingelden voordat ze deze bestormden en begonnen met het afvuren van gasbommen en schokgranaten, naast het fysiek aanvallen van vele gelovigen, waarbij tientallen gewonden vielen.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Jeruzalem zei dat haar medici alleen rond de heilige plaats konden werken vanwege Israëlische militaire beperkingen en slaagden er slechts in om één gewonde Palestijn naar een ziekenhuis te brengen.

Soldaten schieten een Palestijn neer in de buurt van Hebron

Woensdagavond schoten Israëlische soldaten een jonge man met scherp neer en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. De soldaten verwondden ook veel Palestijnen in de buurt van Jeruzalem en Bethlehem.
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het ‘Aseeda-gebied in Beit Ummar binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat het leger verschillende scherpe kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurde.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man neerschoten met een uitzettende kogel in het been en ervoor zorgden dat velen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Israëlische kolonist schiet een Palestijns kind neer in Jeruzalem 

Woensdagavond schoot een illegale paramilitaire kolonist een Palestijns kind neer in bezet Jeruzalem, op de West Bank.Mediabronnen zeiden dat de kolonist de 15-jarige Khader Ghorab neerschoot en hem in zijn arm verwondde voordat de medici hem met spoed naar een Palestijns ziekenhuis in Jeruzalem brachten. Het gewonde kind is keeper van de Hilal Al-Quds Youth Club.
De bronnen voegden eraan toe dat het kind werd neergeschoten toen tientallen kolonisten marcheerden en vele Palestijnen aanvielen in de oude stad en steegjes die naar de Al-Aqsa Moskee leidden.

Leger ontvoert een kind, een jonge man, in Jericho

Op woensdagavond vielen Israëlische soldaten het dorp Fasayel binnen, ten noorden van Jericho op de noordoostelijke West Bank, en ontvoerden een kind en een jonge man.
Eid Barahma, het hoofd van het Jericho-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten de 14-jarige Mohammad Ayesh Nawawra en de 25-jarige Laith Sharari Nawawra hebben ontvoerd.
Hij voegde eraan toe dat de soldaten veel Palestijnen stopten en ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden en veel auto’s doorzochten.

Israëlische soldaten ontvoeren een jonge man in de buurt van Jenin

Op woensdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Ajja binnen, ten zuiden van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en ontvoerden een jonge man.
Montaser Sammour, het hoofd van het Jenin-kantoor van de Palestinian Prisoners’ Society (PPS), zei dat de soldaten de 32-jarige Khaldoun Omar Qassem hadden ontvoerd nadat ze hem hadden opgeroepen voor ondervraging op de nabijgelegen militaire basis van Salem.
Sammour voegde eraan toe dat het leger al een tijdje probeert Qassem te ontvoeren en regelmatig het huis van zijn familie binnenviel en plunderde, op zoek naar hem. Hij moest zichzelf aangeven bij het leger nadat de soldaten zijn broers Mahdi en Ibrahim urenlang willekeurig hadden vastgehouden om hem te dwingen zich over te geven.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijnse jongeman in de buurt van Nabi Saleh

Israëlische troepen hebben donderdag een Palestijnse jongeman ontvoerd bij een vliegende militaire wegversperring nabij het dorp Nabi Saleh, ten noordwesten van Ramallah op de centraal bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Soldaten die een vliegende wegversperring in de buurt van het dorp bemanden, stopten een voertuig met daarin de 21-jarige Anas Ihsan Al-Rimawi, een student van de Birzeit University.
Al-Rimawi, een inwoner van het dorp Beit Rima, werd door het leger ontvoerd en naar een onbekende locatie gebracht.

Israëlische leger ontvoert een Palestijnse jongeman in de noordelijke Jordaanvallei

Israëlische troepen bestormden donderdagavond een Palestijns huis in Khirbet Humsa Al-Tahta, een bedoeïenendorp in de noordelijke Jordaanvallei, meldden lokale bronnen.
Volgens mensenrechtenactivist Aref Daraghmeh vielen soldaten het huis van Abdul Basit Abu Jaafar binnen, plunderden het huis en ontvoerden een jonge man geïdentificeerd als Ali Kamil.

Israëlische troepen ontvoeren twee jonge mannen uit bezet Oost-Jeruzalem

Volgens lokale bronnen bestormden Israëlische soldaten donderdagavond Oost-Jeruzalem en ontvoerden twee Palestijnse jonge mannen.
Het leger viel het ouderlijk huis van Wadih Mahmoud, in de stad Al-‘Issawiya in bezet Oost-Jeruzalem, binnen en plunderde het, alvorens hem te ontvoeren.
Bronnen voegden eraan toe dat een andere jongeman, wiens identiteit ten tijde van dit rapport onbekend was, door het leger was ontvoerd uit de wijk Ras Al-Amud in Oost-Jeruzalem.

Israëlische marine en luchtmacht vuren verschillende raketten af in Midden- en Noord-Gaza

Op donderdagochtend vuurde de Israëlische luchtmacht verschillende raketten af op gebouwen in het vluchtelingenkamp Nusseirat in het centrale deel van de belegerde Gazastrook; Israëlische marineschepen vuurden raketten af op Beit Lahia, in het noordelijke deel van de kuststreek.
Mediabronnen zeiden dat de raketten buitensporige schade aanrichtten aan de beoogde gebouwen, maar niet tot slachtoffers leidden.
Ze voegden eraan toe dat een drone van het Israëlische leger ook een raket afvuurde op een gebouw in het vluchtelingenkamp en daarbij schade aanrichtte.

Israël hervat zijn luchtaanval op Gaza

Israëlische straaljagers bombardeerden donderdagavond laat verschillende gebieden in de belegerde Gazastrook, waarbij volgens lokale bronnen verwoesting werd veroorzaakt, maar geen slachtoffers vielen.
Gevechtsvliegtuigen vuurden raketten af op een locatie ten zuidwesten van de stad Gaza in het noordelijke deel van de Strook en veroorzaakten schade. Er werden geen gewonden gemeld.Ondertussen vuurden straaljagers drie raketten af op de wijk Al-Zaytoun, ten zuidoosten van de stad Gaza, waarbij brand ontstond en verwoesting werd aangericht, maar geen gewonden vielen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 08.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights