Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 06.04.2023 
Israëlische soldaten vallen Marda binnen nabij Salfit

Maandagavond laat vielen Israëlische soldaten het dorp Marda binnen, ten noorden van de stad Salfit op de centrale West Bank, en vuurden hersenschudding granaten af.
Nasfat Al-Khofash, het hoofd van de dorpsraad van Marda, zei dat verschillende jeeps van het leger het dorp binnenvielen en willekeurig hersenschudding granaten afvuurden.
Al-Khofash voegde eraan toe dat er geen protesten waren voor of nadat het leger het dorp was binnengevallen en dat het afvuren van hersenschudding granaten een duidelijke poging was om de lokale bevolking te provoceren en ervoor zorgde dat veel kinderen angstaanvallen kregen.

Israëlische soldaten schieten een jonge man neer in de buurt van Hebron

Dinsdagavond laat vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Al-Arroub ten noorden van de stad Hebron op de zuidelijke West Bank binnen, schoten een jonge man neer en lieten velen lijden onder de gevolgen van het inademen van traangas.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten tientallen Palestijnen aanvielen die marcheerden om de ernstige Israëlische invasies en schendingen in de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem te veroordelen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Leger verwondt veel Palestijnen in de buurt van Hebron

Op maandagavond vielen Israëlische soldaten de stad Beit Ummar binnen, ten noorden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, en verwondden veel Palestijnen.
Lokale activist, Mohammad Ayyad Awad, zei dat het leger Aseeda en de Duitse school gebieden in de stad was binnengevallen en verschillende wegen had afgesloten.
Awad voegde eraan toe dat de soldaten veel scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden op Palestijnen die tegen de invasie protesteerden en huizen omsingelden, waardoor veel Palestijnen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Leger verwondt drie Palestijnen, een serieus , ontvoert acht, in Bethlehem

Op dinsdagochtend vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van de stad Bethlehem op de West Bank binnen, bestormden en plunderden huizen, en ontvoerden acht Palestijnen, onder wie een vrouw.  Dit leidde tot protesten voordat drie jonge mannen werden neergeschoten, waaronder een die levensbedreigende verwondingen opliep.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Mohammad Abu Saddoud, Mohammad Al-Aas, Rawda Abu Ajamiyya, Malek Al-Mahseeri, Dia’ Al-Ja’fari, Walid Oweina, Ismael Farraj en Abdullah Awad ontvoerd nadat ze hun huizen waren binnengevallen en geplunderd.
De bronnen voegden eraan toe dat veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Israëlische soldaten schieten drie Palestijnen neer en ontvoeren vier, in Ramallah, Nablus en Hebron

Eerder dinsdag schoten Israëlische soldaten drie Palestijnen neer en ontvoerden drie anderen in de buurt van Ramallah en ontvoerden twee in de buurt van Nablus en Hebron op de bezette West Bank.
In Ramallah, op de centrale West Bank, vielen de soldaten het dorp Kafr Ni’ma binnen, ten westen van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Amir Fadi Ataya.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten met scherp schoten  en drie jonge mannen aan hun benen verwondden voordat de medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Ramallah brachten.

Leger ontvoert twee Palestijnen in Jeruzalem

Dinsdag hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen ontvoerd in bezet Jeruzalem op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad binnenvielen en huizen doorzochten en twee jonge mannen, Rami Fakhouri en Ziad Abu Wahdan, ontvoerden.
De soldaten ondervroegen ook verschillende Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
In gerelateerd nieuws, het leger liet een Palestijnse vrouw, Ala’ As-Sous, een dag vrij nadat ze haar in Jeruzalem had ontvoerd op voorwaarde van huisarrest en het afzien van het gebruik van sociale media.

Soldaten vallen Al-Aqsa binnen, veroorzaken buitensporige schade, verwonden tientallen en ontvoeren minstens 200

Aan het begin van de veertiende dag van de heilige maand Ramadan vielen tientallen Israëlische soldaten en politieagenten de Al-Aqsa Moskee en de binnenplaatsen binnen en veroorzaakten buitensporige schade, vooral aan de Al-Qibli Moskee op het heilige terrein, waarbij tientallen Palestijnen gewond raakten, naast het ontvoeren van ten minste 200 gelovigen.
Firas Al-Jebrini, een advocaat bij het Wadi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic), zei dat het aantal Palestijnen dat door het leger en de politie was ontvoerd tegen ongeveer drie uur ’s morgens ten minste 200 gelovigen had bereikt en dat het aantal waarschijnlijk zal toenemen, als gevolg van aanhoudende invasies en schendingen.
Al-Jebrini voegde eraan toe dat de ontvoerde Palestijnen waarschijnlijk zullen worden overgebracht naar de militaire basis tussen Al-Isawiya en Anata in Jeruzalem, vergelijkbaar met de Ramadan van vorig jaar toen het leger meer dan 450 gelovigen ontvoerde en vasthield.

Tientallen kolonisten bestormen Al-Aqsa nadat politie tientallen Palestijnen verwondde en 200 ontvoerde

Slechts een paar uur na massale invasies in de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem, het verwonden van tientallen moslims  en de ontvoering van minstens 200, escorteerden het leger en de politie tientallen kolonisten naar het heilige terrein, vielen gelovigen aan, waaronder vrouwen, en drie medici ontvoerden.Mediabronnen zeiden dat de invasies en provocerende rondleidingen door de heilige plaatsen werden uitgevoerd in verschillende fasen en opeenvolgende groepen van elk minstens 50 kolonisten, vergezeld van de politie en de soldaten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 06.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights