Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 04.04.2023 
Palestijn gedood nabij Beit Ummar nadat drie Israëli’s door auto waren aangereden

Een jonge man werd zaterdagavond gedood door Israëlische bezettingstroepen nabij de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
De Public Authority for Civil Affairs verklaarde dat zij het Ministerie van Volksgezondheid op de hoogte had gebracht van de dood van de jonge man, Mohammad Raed Nayef Baradiya, 23, door Israëlische bezettingskogels nabij de stad Beit Ummar.
De Israëlische politie beweerde dat een aanrijding met een voertuig op de West Bank een vermeende ‘ramaanval’ was door een Palestijnse chauffeur. Drie Israëli’s raakten gewond bij het incident, dat plaatsvond in de buurt van het Palestijnse dorp Beit Ummar.
Kort na de botsing met het voertuig vuurden Israëlische militaire troepen talloze scherpe kogels af op de bestuurder, zonder te stoppen om hem te ondervragen.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen, ontvoeren twee, in Nablus

Bij het ochtendgloren van maandag vielen tientallen Israëlische militaire voertuigen de stad Nablus binnen, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten tientallen scherpe kogels afvuurden, waarbij twee Palestijnen ernstig gewond raakten, die stierven aan hun verwondingen, en tientallen gewond raakten. De soldaten ontvoerden ook twee jonge mannen en verwondden tientallen.
De twee werden met spoed naar de twee medische centra gebracht voordat doktoren en chirurgen probeerden hun leven te redden, maar ze bezweken aan hun ernstige schotwonden, voegde het ministerie van Volksgezondheid eraan toe.
De twee Palestijnen werden later geïdentificeerd als Mohammad Omar Juneidi (Abu Bakr) en Mohammad Nasser Hallaq.

Israëlische troepen ontvoeren 9 Palestijnen op de West Bank

Op zondag zetten Israëlische bezettingssoldaten en kolonisten hun agressie tegen het Palestijnse volk en hun eigendommen voort, waarbij ze 8 Palestijnen ontvoerden.
De Israëlische bezettingstroepen hebben twee jonge mannen ontvoerd: Muhammad Abu Adi en Shadi Abu Adi, nadat ze hun huizen hadden bestormd en hen hadden doorzocht in de stad Kafr Nima, ten westen van Ramallah.
In het gouvernement van Hebron ontvoerden de Israëlische bezettingstroepen Yaqoub Ibrahim al-Taweel en zijn zoon Wael, nadat ze hun huis in Wadi al-Qadi in het zuidelijke deel van de stad hadden overvallen en doorzocht.
En in het gouvernement van Bethlehem ontvoerden de Israëlische bezettingstroepen de twee jonge mannen, Hamza Abdullah Saadi (32 jaar oud) en Saif Al-Din Othman (20 jaar oud), nadat ze de huizen van hun families in het dorp van Husan, ten westen van het gouvernement hadden overvallen en doorzocht.

Israëlische soldaten ontvoeren elf Palestijnen op de West Bank

Op maandagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens elf Palestijnen ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank, waaronder de bezette hoofdstad Jeruzalem.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad At-Tour in Jeruzalem binnenvielen, huizen doorzochten en vier jonge mannen ontvoerden: Mahmoud Sbeitan, Nour Abu Jom’a, Mohammad Raed en Jihad Al-Hadra.
Bovendien ontvoerden de soldaten Ma’moun Al-Abbassi uit Ras Al-Amud, en een jonge vrouw, Ala’ as-Sous, uit Beit Hanina, in Jeruzalem.
De soldaten ontvoerden ook Mamoun Abbassi en Ala’ As-Asour uit Jeruzalem en vielen het vluchtelingenkamp Shu’fat binnen, ten noorden van de stad, voordat ze huizen bestormden en plunderden

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Al-Aqsa

Op maandag vergezelden tientallen Israëlische soldaten groepen kolonisten naar de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem en ontvoerden vier Palestijnen.
Volgens mediabronnen vergezelden tientallen soldaten verschillende groepen kolonisten, ongeveer 103, en zetten ze meer officieren in rond de heilige plaats om te voorkomen dat de Palestijnen deze zouden betreden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de Palestijnen begonnen te dwingen de heilige compound te verlaten en vier van hen ontvoerden.

Leger ontvoert zes Palestijnen nabij Nablus en Jenin

Maandag ontvoerden Israëlische soldaten zes Palestijnen, onder wie een tienerjongen, in de buurt van Nablus en Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen ontvoerden de soldaten Hamza Sayyed, 21, Ahmad Qatqat, 20, Liqa’ Odah, 19, en Adam Baghdadi, 17, uit Qalqilya op de noordelijke West Bank, nadat ze hen tegenhielden bij een plotselinge militaire wegversperring nabij het dorp Sorra, ten zuidwesten van Nablus.
Ook ontvoerden de soldaten een jonge man, Ahmad Husam Abu Farha, een straatverkoper uit het dorp Al-Jalama, ten noordoosten van Jenin, die in de buurt van de wegversperring van Al-Jalama werkte, voordat het leger de wegversperring sloot en de Palestijnen dwong te vertrekken.
De soldaten ontvoerden ook een voormalige politieke gevangene, Ibrahim Ammar Abbas, 24, uit het dorp Mothallath Ash-Shuhada, ten zuiden van Jenin, nadat ze hem hadden opgeroepen voor ondervraging op de militaire basis van Salem, ten westen van de stad.

Israëlische kolonisten verwonden vier Palestijnen nabij Hebron

Op zondag vielen illegale paramilitaire Israëlische kolonisten verschillende Palestijnen aan in de stad Surif, ten noordwesten van de stad Hebron in het zuiden van de West Bank, waarbij vier gewond raakten.
Mediabronnen zeiden dat de kolonisten afkomstig waren van de illegale kolonialistische buitenpost Beit Ayin, gebouwd op gestolen Palestijns land in Surif.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten stenen naar de Palestijnen gooiden en hen met knuppels aanvielen, waarbij er drie gewond raakten, waaronder een die vanwege zijn verwondingen in het ziekenhuis werd opgenomen.

Israëlische soldaten vielen de Al-Qibli Moskee in Al-Aqsa binnen

Op zondagavond vielen Israëlische soldaten de Al-Qibli Moskee in de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem binnen om invasies door groepen illegale kolonisten op de heilige plaats te vergemakkelijken.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten tientallen gelovigen aanvielen en de moskee uit dwongen en dreigden degenen die weigerden te vertrekken, te ontvoeren en zelfs neer te schieten.
De bronnen verklaarden dat de invasies kwamen nadat groepen extreemrechtse kolonisten hadden opgeroepen tot voortdurende invasies van Al-Aqsa tijdens de Joodse Pesach en om de moslims te verdrijven.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 04.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights