De spanning uit het lichaam halen kan tegenwoordig middels de Body Stress Release techniek. Op het moment dat het lichaam de stress zelf niet meer kan oplossen, niet kan laten verdwijnen, kan mogelijk de Body Stress Release (BSR) helpen. In Lelystad is nu ook een praktijk voor BSR geopend door de zussen Mette Becker-Visser en Nienke Visser. 

Body Stress Release
 
Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt ondersteund door Body Stress Release. Het is een gezondheidstechniek die het lichaam stimuleert om de spanning los te laten. Hierdoor verdwijnen de klachten of worden behoorlijk een stuk minder. 

De techniek van Body Stress Release geeft goede resultaten bij zeer uiteenlopende klachten. Na de behandeling zal men geen last meer hebben van pijn. Daarentegen heeft men meer energie, zal men beweeglijker zijn en heeft men meer rust in het hoofd. 

Spanning in het lichaam
De spanning die zich in het lichaam heeft vastgezet, genesteld, wordt body stress genoemd. Dit kan gebeuren bij overbelasting. Denk hierbij aan vallen, ongelukken, psychische spanningen, een slechte (werk)houding of heftige emoties.

Stress wordt gekoppeld aan te druk, te haastig, te veel zorgen. Echter, stress is een natuurlijke kracht die noodzakelijk is om te overleven. Hierdoor kan men actief blijven, fit en alert zijn. Zolang alles maar in het voordeel van het lichaam werkt.  

Overbelasting 
Maar het kan ook tegen het lichaam gaan werken en dan wordt stress een negatieve factor. Dit gebeurt bij overbelasting, waarbij de grens van noodzakelijke spanning te vaak wordt overschreden.

Indien het lichaam te vaak overbelasting meemaakt, kan het niet meer zelf herstellen of aanpassen. Daarom gaat het lichaam zich verzetten en wordt de stress als spierspanning vastgezet. Hier heeft men geen invloed op; het is een kwestie van bescherming door het lichaam. 

Behandeling 
De persoon die de behandeling uitvoert heet Body Stress Release Practitioner. Deze zal testen uitvoeren om er achter te komen waar de stress aanwezig is en vooral in welke richting. Daarna worden handmatig precieze impulsen gegeven.  

Hierdoor gaat er een signaal richting de hersenen en weer terug. Zodoende is er weer een open communicatie en kan het lichaam gaan werken aan herstel. Na een intakegesprek wordt er standaard gewerkt met 3 korte sessies achter elkaar, op dag 1, 4 en 11. 

Door de behandeling zal het lichaam de teveel opgebouwde spierspanning laag voor laag loslaten, waardoor de veerkracht van het lichaam weer terug zal komen. 

(Bronnen: Body Stress Release Lelystad, FlevoPost, Body Stress Release Nederland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 14.05.2023

2 gedachte over “Eerste Body Stress Release praktijk in Lelystad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights