Dit jaar zal Woonzorg Flevoland 25 jaar worden en dus haar 25-jarig jubileum vieren. Zoals bij de meeste feesten en jubilea horen ook bij deze verjaardag feestelijke slingers. De organisatie heeft deze keer ‘in eigen huis’ gekeken om te zien wie de slingers kon maken. Zodoende kwam men uit bij de dagbesteding van woonzorglocatie De Bolder, ‘t Atelier. 

Dagbesteding ‘t Atelier 
Het maken van 40 vrolijke slingers met vlaggetjes was een leuke activiteit voor de dagbesteding. De slingers kunnen overal in de organisatie gebruikt gaan worden. Natuurlijk worden ze ook ingezet bij de festiviteiten van het 10-jarig bestaan van De Bolder.  

De woonzorglocatie De Bolder is een unieke woonzorglocatie voor ouderen, die behoefte hebben aan psychische als lichamelijke zorg en ondersteuning. Middels ‘t Atelier kan De Bolder dagbesteding aanbieden voor bewoners en voor mensen uit de wijk die een beschikking hebben.  

De dagbesteding gaat van samen zingen en bewegen tot creatieve activiteiten. De afgelopen weken zijn de cliënten van ‘t Atelier druk geweest om vlaggetjes uit vilt te knippen om ze daarna aan keperband te naaien. 

Reuze klus 
Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn: 40 slingers – met vilten vlaggetjes – van elk 10 meter in vrolijke kleuren. Daarom kwam bestuurder John Bos van Woonzorg Flevoland om het resultaat te bekijken. Daarbij werden de cliënten hartelijk bedankt.

De heer Bos gaf aan dat het een reuze klus is geweest om 400 meter vlaggenlijnen te maken. Hij was erg trots op de cliënten van ‘t Atelier die er met liefde aan gewerkt hebben. Het is een bijzonder cadeau voor de bewoners en collegae bij het vieren van de speciale momenten. 

De Bolder
De vlaggenlijnen worden verspreid naar de verschillende wijkteams, dagbestedings- en woonzorglocaties van Woonzorg Flevoland. Zorgprofessionals van 2 organisaties werken samen binnen de woonzorgvoorziening De Bolder.

Dat zijn de professionals van Woonzorg Flevoland en van Kwintes. De bewoners krijgen een complete woonervaring met zorg- en welzijnsdiensten in huis en in de omgeving. Hierbij valt te denken aan huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging en individuele- en groepsbegeleiding.  

(Bronnen:  Woonzorg Flevoland, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights