APELDOORN – Zaterdag 13 mei is de eerste editie van een nieuw initiatief: de Bewust Gezond Markt Apeldoorn. Hierbij gaat het om het bewuster omgaan met je gezondheid. Het is een initiatief van Marjolein Rohde uit Apeldoorn en Mieke Nagtzaam. Men geeft aan dat alles wat in je leven speelt, van invloed is op je gezondheid. 

Zelf keuze maken 
Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de gezondheid van de mens. Denk hierbij aan voeding, lichaamsbeweging, ontspanning, de ademhaling. Maar ook zaken als de buitenlucht en zonlicht, de natuur en zaken als aanraking, verbinding met jezelf en anderen. 
Natuurlijk zijn er vele verschillende manieren om de ‘juiste’ invulling van deze zaken te regelen. En voor die invulling kan een ieder zelf een keuze maken om daarbij te voelen of het de juiste keuze is. 

Maar men kan wel geholpen worden bij het maken van de keuze. De initiatiefnemers willen met de markt een breed spectrum aan perspectieven aanbieden. Dit gaat over moderne visies en oude wijsheden, over de wetenschap en de spirituele kant, westers en oosters. Het uitgangspunt is de mens als geheel van lichaam en geest (en ziel) én van natuurlijke genezing op basis van het zelfgenezend vermogen van elk lichaam. 

Bewust Gezond Markt 
De markt wordt gehouden op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 17.00 uur in Wijkgebouw de Stolp, Violierenplein 101 in Apeldoorn. Aanwezig zullen zo’n 35 lokale exposanten zijn die een breed scala aan producten en diensten aanbieden om de gezondheid en welzijn te kunnen verbeteren. De deelname is kosteloos. Daarnaast worden er workshops en lezingen gegeven. 

Bij de deelnemers zijn exposanten als Akaija & Art (sieraden met helende eigenschappen), Angelique de Blij (healing, coaching), Aqua Aurora (vitaliseren met schelpkalk), Cupping and Health (cupping, voeding), Ergotherapie Dagelijks Geluk (ergotherapie), FreeSpace (yoga) en nog veel meer interessante bedrijven. 
Daarnaast zijn er lezingen te volgen. Zo is er van 12.00 tot 12.40 de lezing ‘Omega 3 en 6 vetzuren, laaggradige ontstekingen en de gevolgen voor je lichaam’  die gegeven wordt door Ditte Pelser. Een andere lezing is bijvoorbeeld van 13.25 tot 14.00 uur ‘Medicatie afbouwen, leefstijl en genetica’ die wordt gegeven door lifestyle apotheker Marieke Aalbers.  

Tevens zijn er activiteiten als Reiki, Yoga, Dansyoga voor kinderen, Tai Chi Tao (Chi Kung) en buitenactiviteiten. Al bij al een vol programma wat zeker het ‘beleven’ waard is en om eens mee te maken. Mogelijk dat het een jaarlijks terugkerende markt gaat worden. 

(Bronnen: AD, De Stentor, Bewust Gezond Apeldoorn (+Instagram)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 11.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights