ZEEWOLDE – Afgelopen maandag 8 mei is de Nationale Beweegweek voor Senioren gestart. De gemeente Zeewolde doet mee aan deze week van 8 tot en met 13 mei. In de gemeente wordt deze week georganiseerd door Sport & Cultuur en Welzijn Zeewolde. In de Nationale Beweegweek voor Senioren worden verschillende activiteiten georganiseerd waar de senioren gratis aan mee kunnen doen. 

Startsein Nationale Beweegweek 
Maandagochtend, 8 mei heeft wethouder Winnie Prins het startsein gegeven voor de Nationale Beweegweek voor Senioren. In de week worden in de gemeente Zeewolde verschillende activiteiten georganiseerd voor de senioren in de gemeente. De week is een initiatief van het Ouderenfonds en OldStars. In de week zijn buurtsportcoaches en welzijnsmedewerkers volop aanwezig. 

Na de opening op maandag werd een beweegactiviteit aangeboden en op dinsdag een beweegbingo. 
Op woensdagavond 10 mei is er om 19.30 uur een beweegcarrousel. Tijdens deze carrousel wordt een clinic aangeboden door verschillende verenigingen. Deze is bedoeld om uit te proberen wat de sport inhoudt. De carrousel wordt afgetrapt door Jeu de boulesvereniging LTE. Na een kopje thee of koffie kan men op de baan eens in het echt meemaken wat de sport inhoudt. 

Donderdagmiddag staat op de planning een dansmiddag in het Grand Café De Buren. Misschien is het al weer een tijd geleden dat men een dansje heeft gedaan, maar men is nooit te oud om dansen te leren. Ook hier zal een kopje koffie klaar staan, vanaf 15.00 uur. 
Na het dansen kan men op vrijdag meedoen met de Vitaliteit Spelen in het Sportcomplex Het Baken. Dit is in de periode tussen 10.00 en 12.00 uur, waarin men mee kan doen met verschillende sport- en spelactiviteiten. Tevens kan men via een aantal kleine testen de fitheid testen.  
Op zaterdag 13 mei zal er weer een beweegcarrousel worden georganiseerd. Dit keer met de sport tafeltennis. De senioren krijgen de mogelijkheid om de sport eens te proberen. Het wordt aangeboden door de Tafeltennisvereniging ZETA. De clinic start om 10.30 uur in Sporthal Polderwijk – Gedempte Gracht 19 – 21.

Vervolg Beweegweek 
Na de Nationale Beweegweek voor Senioren zal de carrousel doorgaan. Onder meer is er op woensdagavond 24 mei de kans om kennis te maken met FitHockey bij HockeyClub Zeewolde. Juist een rustige spelvorm voor beginners of senioren.
Op 31 mei is ook nog een bridgeavond georganiseerd bij Bridgevereniging Zeewolde. Dit zal plaatsvinden in de kantine van Hockeyclub Zeewolde van 19.30 tot 21.00 uur. Leden van de vereniging zullen tijdens de clinic uitleg geven over het spel bridge.   
Tenslotte worden in juni nog 2 bijeenkomsten georganiseerd, namelijk Walking Football (door Voetbalvereniging VVZ) en een Wandelclinic (door Atletiekvereniging Zeewolde).

(Bronnen: Sport en Cultuur Zeewolde, Zeewolde Actueel)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 10.05.2023

Ook te lezen op ONS Wolderwijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights