Met een vernieuwd programma viert de Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker (FFTK) haar 10-jarig jubileum. Dit gebeurt op dinsdag 16 mei  in het Agora Theater. Het wordt een avondvullende show waarbij de Stichting met trots terugkijkt op 10 jaar FFTK. Een avond waarbij alle artiesten belangeloos op zullen treden. 

Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker 
Uit het initiatief ‘De Steiger Fietst Tegen Kanker’ is in 2013 de Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker ontstaan. De voorzitter van de Stichting, Boyd Besselink, liep in die periode stage op de praktijkschool De Steiger. 

Hij zag Alpe d’HuZes en wilde dat voor zijn moeder ook doen. Aangezien hij uitgeloot werd, besloot hij met collegae en leerlingen het zelf te organiseren. Hieruit ontstond het project ‘De Steiger Fietst Tegen Kanker’. De trip was succesvol en haalde 6.000 euro op. 

Zo begon in 2013 Flevoland Fietst Tegen Kanker, met in de eerste editie 5 scholen uit de provincie. Ondertussen is het een officiële Stichting, waarbij jaarlijks 25 vrijwilligers hard aan het werk zijn. Aan het werk om een onvergetelijke ervaring te realiseren voor studenten om op zondag een keer omhoog te fietsen en een week vrijwilligerswerk te doen. 

Tienjarig jubileum 
In haar 10-jarig bestaan heeft de Stichting aan meer dan 700 studenten uit Flevoland de kans geboden om zich in te zetten in de strijd tegen kanker. Tijdens de edities in die 10 jaar is ruim 275.000 euro opgehaald. 

Het bedrag was voor verschillende organisaties die zich inzetten in de strijd tegen kanker. Alle opbrengsten vanaf 2019 van de Stichting Fietst Tegen Kanker komen ten goede aan de Stichting Alpe d’HuZes. 

Avondvullend programma 
Met alle betrokkenen wil de Stichting terugkijken op 10 hele bijzondere jaren. Tevens wil men vieren dat elke jaar weer de strijd tegen kanker kan worden aangegaan samen met leerlingen / studenten uit de provincie Flevoland. 

Daarom wordt op dinsdag 16 mei in Agora Theater een avondvullend programma georganiseerd. Het is een avond om te lachen, te dansen en te zingen. Onder meer met Arie Koomen, Wilko Terwijn en Rayen Panday. Voor 15 euro kan men aanwezig zijn en tevens de Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker steunen.  

(Bronnen: Agora Lelystad, Flevoland Fietst tegen Kanker, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights