November 2022 waren er al meldingen op Instagram dat er een vos was gesignaleerd. Het blijkt dat er al zo’n jaar een tamme vos in het Woldpark rondloopt. De vos schijnt tam geworden te zijn, omdat hij veel aandacht krijgt van bewoners en bezoekers van het park. 

Tamme vos in Woldpark 
Ook wijkagent Jurion Veenstra heeft de afgelopen week een melding van het vosje op Instagram geplaatst. De vos schijnt zelfs gevoerd en geaaid te kunnen worden. De vos doet qua gedrag niemand kwaad. 

Hij schijnt interesse te hebben voor honden die in het Woldpark rondlopen. Soms vindt een hond het leuk, andere honden reageren feller op het vosje. Sommige bewoners van het gebied maken zich zorgen en vragen zich af of de vos ziektes kan overdragen. 

Dierenambulance
Een aantal maal hebben de medewerkers van de dierenambulance getracht het vosje te vangen en mee te nemen. Echter dit is tot nu toe nog steeds niet gelukt. Jurion Veenstra heeft aangegeven dat het diertje bekend bij hem is, maar hij kan er niets mee. 

Mensen die in de buurt van het Woldpark wonen, reageren verschillend. De een vindt het prachtig en de ander vindt dat de vos er niet thuis hoort. De wijkagent geeft aan dat het handig is dat de bewoners weten dat er een vos in het park loopt. 

(Bronnen: Wijkagent Jurion Veenstra (Instagram), Radio Lelystad)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights