Ondanks dat het weer niet altijd even meezit, komen er wel steeds meer bloemen die zich oprichten en bloeien. Natuurlijk zijn ze bijzonder mooi, maar daarnaast ook best lekker. Landschapsbeheer Flevoland zal dit jaar de inwoners van Lelystad 3 keer meenemen. Hierbij wordt geleerd hoe men in de keuken ook kan genieten van de natuur om ons heen. 

Verschillende seizoenen 
De opzet is om de cursus in verschillende seizoenen te geven. Op die manier krijgt men een beeld wat er te vinden is in de natuur. Het voorjaar is bijvoorbeeld goed voor de brandnetel. Het is misschien bekend dat van de brandnetel een soep is te maken, maar de plant smaakt ook goed in een omelet. 

Zo is het ook met de paardenbloem gesteld; de plant heeft een slechte reputatie. Maar het is beter om de plant te laten staan. Zo kunnen de vroege insecten genieten van nectar en stuifmeel van de bloemen. Het blad van de paardenbloem is heerlijk door een salade. 

In de buurt
De cursussen worden in en rond Lelystad gegeven, om bekend te maken dat de planten die nodig zijn, ook in de buurt groeien. Belangrijk is om wat zaken mee te nemen, zoals een snoeischaar, plastic zakjes, schilderstape en een watervaste stift. 

Op woensdag 17 mei zal de eerste cursus worden gehouden, van 10.00 tot 14.00 uur. Voor de volgende cursussen worden de data, locatie en tijden nog bekendgemaakt. Aanmelden kan via een mailtje naar Petra Borsch borsch@landschapsbeheer.net . Dit mailadres  is ook te gebruiken voor de volgende cursussen en op de hoogte te blijven.  

(Bronnen: Landschapsbeheer Flevoland, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 05.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights