De Roparun van 2023 zal dit jaar plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei. Ook dit jaar zal het team Roparunteam Flevoland meedoen aan de Roparun met team 197. Normaal rennen de deelnemers van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. In estafette over zo’n 530 kilometer. Dit jaar zal de Roparun echter in Nederland blijven.

Roparun 
Roparun is ontstaan uit een weddenschap tussen 2 atleten in het begin van de jaren 90. Ze renden met een aantal teams van Rotterdam naar Parijs, waarna de naam is ontstaan. Vanaf het begin was de doelstelling om geld op te halen voor een goed doel. 

Vanaf de eerste editie is ondertussen ongeveer 73 miljoen euro bij elkaar gelopen. Men kan teams sponsoren. De Roparun 20223 zal dit jaar vanaf vliegveld Twente starten. Team 197 wil geld ophalen voor een goed doel: de verhoging van de levenskwaliteit van kankerpatiënten.  

Een Roparun team 
Een team voor de Roparun bestaat maximaal uit 8 lopers, die gemiddeld allemaal zo’n 65 kilometer zullen lopen. Dit is meer dan 1.5 keer de marathon te lopen. Daarnaast bestaat een Roparun Team uit meerdere personen. 

In een team zitten ook 4 tot 6 fietsers en nog vele begeleiders. Hierbij valt te denken aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en organisatie. Ook zijn er reserve lopers. De lopers en de reserve lopers hebben de intensieve training van 20 weken afgewerkt. Een reserve loper valt in als een van de lopers tijdens de voorbereiding mocht uitvallen.  

Een team is zelf verantwoordelijk voor de invulling van de taken van de begeleiding. Gemiddeld zal een team bestaan uit zo’n 25 personen. Het Roparunteam Flevoland doet voor de 14e keer mee en zal in aanloop tot de loop, acties organiseren om geld op te halen. 

(Bron: Roparunteam Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 04.05.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights