HILVERSUM – Het is aftellen voor de medewerkers. Het is bijna 20 mei en dan kunnen de eerste patiënten worden behandeld in het nieuwe ziekenhuis van Tergooi MC in Hilversum. Het nieuwe ziekenhuis is gelegen direct naast het huidige gebouw. De verhuizing is gepland voor het hemelvaartweekend 2023. 

Verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis 
Men heeft de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis en de ingebruikname ervan bewust gepland in het weekend van Hemelvaart 2023. Dit zal over een aantal dagen gebeuren. In het weekend worden de opgenomen patiënten van Tergooi MC Blaricum en Tergooi MC Hilversum verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis. 
Deze verhuizing van patiënten zal zorgvuldig en veilig gebeuren. Vanaf 20 mei zullen ook de ziekenhuisbevallingen in het nieuwe ziekenhuis plaatsvinden. 

Vanaf maandag 22 mei zullen alle poliklinische patiënten welkom geheten worden in het nieuwe ziekenhuis. Na de verhuizing is ook meteen de grootste verandering te zien en dat is dat alle 24/7 spoedeisende ziekenhuishulp en de huisartsen spoedzorg (HAP) maar op één plaats zullen plaatsvinden. Dat is in Hilversum en dus niet meer in Blaricum. 

De verhuizing is aan het begin van het jaar geoefend met vrachtwagens. In de vrachtwagen werden 4 bedden, enkele stoelen en een scherm geplaatst. Het scherm diende om de passagiers te laten zien waar ze reden. Hierbij ging het specifiek over de vrachtwagens die de patiënten moesten vervoeren van Tergooi MC Blaricum naar het nieuwe ziekenhuis in Hilversum. Volgens medewerkers van Tergooi MC is het een mega-operatie. De route van Blaricum naar het nieuwe ziekenhuis staat gepland via Bussum en het Media Park Hilversum.    

Het nieuwe ziekenhuis
In het nieuwe Tergooi MC wordt gebruik gemaakt van de nieuwste medische apparatuur. Tevens zijn alle patiëntenkamers ingericht als eenpersoonskamers. 
Het nieuwe ziekenhuis ligt in een bosrijke omgeving en is goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer. De nieuwe parkeergarage ligt op zo’n 50 meter loopafstand van de hoofdingang. Tevens is de garage bereikbaar vanuit de Soestdijkerstraatweg in Hilversum. 
Het bestuur van het ziekenhuis is trots op het nieuwe Tergooi MC, waarmee de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de ziekenhuiszorg in de regio Gooi en Vechtstreek geborgd is. 

In het nieuwe ziekenhuis komen een restaurant met terras en 2 Coffee2Go’s. Het restaurant is geopend van 7.00 uur tot 21.00 uur, voor een ontbijt, een gezonde lunch en een diner. Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn na de opening van harte welkom in het restaurant.   
In de centrale hal is een koffiecorner Coffee2Go te vinden, net als in het gebouw van Tergooi MC Clinics.  

Een aantal poliklinische spreekuren en diagnostiek zijn nog te bezoeken in het Regionaal Medisch Centrum Blaricum. Tevens zal dit kunnen in het Regionaal Medisch Centrum in Weesp. 

(Bronnen: Gooi en Eemlander, NoordHollands Dagblad, Nieuwsblad voor Huizen, Tergooi MC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 03.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights