Het is weer mei en dus gaat er weer van alles gebeuren, ook op de Marker Wadden. Sinds april 2019 wordt er een veerdienst naar de Marker Wadden georganiseerd door Natuurmonumenten in samenwerking met een aantal rederijen. Dat betekent dat de mogelijkheid er is dat er verschillende boten de veerdienst varen. 

Veerdienst 
Zo zijn berichten te vinden dat de Boot Marker Wadden de veerdienst aanbiedt vanaf het vasteland in Lelystad naar het nieuwste stukje Nederland, de Marker Wadden. Daarnaast kwam ook de boodschap via Instagram binnen, dat de Driemaster Abel Tasman de veerdienst vaart. 

Op de site van Natuurmonumenten is zelfs gezien dat de veerdienst naar de Marker Wadden door verschillende schepen wordt verzorgd. Dit omdat het vaste schip van Natuurmonumenten was uitgevallen. 

Dit zou kunnen betekenen dat de Abel Tasman, de Summertime, de MS Waddenzee en de Lounge Klipper in mei de veerdienst kunnen varen. In het bericht werd aangegeven dat niet bekend was welk schip op welke dag zou varen. Na mei is het helemaal nog niet bekend. 

Excursies Marker Wadden 
De veerdienst vertrekt van de Bataviahaven waar het makkelijk parkeren is. Belangrijk is om niet helemaal naar de haven te lopen richting de zeilschepen. Men steekt het plein voor de Bataviahaven over en loopt naar de dijk rechts van de havenkom, waar de veerboot ligt.   

Bij het boeken van een ticket voor de veerdienst, kan men ook boeken voor een excursie van 1.5 uur. Echter per vaart zijn maar een aantal excursies beschikbaar. Op het eiland kan een gids van Natuurmonumenten alles vertellen over de Marker Wadden en de laatste ontwikkelingen.  

Op het hoofdeiland van de Marker Wadden is het heerlijk uitwaaien. Tevens is het mogelijk om te wandelen op de vele wandel- en vlonderpaden. Er zijn 3 wandelroutes met een totale lengte van 12 kilometer. Men komt langs vogelobservatiehutten, het Noordstrand, moerassen en de uitkijktoren de Steltloper.  

(Bronnen: Boot Marker Wadden, Instagram, Visit Flevoland, Natuurmonumenten, Naupar) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 02.05.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights