OBS De Triangel is een school met ruim 150 leerlingen en is gesitueerd midden in de Landstrekenwijk. Echter dat zal niet zo lang meer zijn. Rond de herfstvakantie zal de school naar een nieuwe locatie in Warande gaan verhuizen. Ondertussen zijn de ouders op de hoogte gebracht van de verhuizing middels een nieuwsbrief.  

De Triangel
De school geeft in een veilige omgeving onderwijs aan kinderen op de leeftijd van de basisschool. De site van de school meldt dat in het lopende schooljaar (2022 – 2023) geen plaats is voor leerlingen in de groepen 1 tot en met 8. Een kind kan wel op de wachtlijst geplaatst worden.   

In 2019 moest De Triangel verhuizen, omdat het toenmalige pand te oud was en gesloopt moest worden. De school ging naar een gebouw aan het Kennemerland. In het gebouw stonden lokalen leeg. Daarentegen was De Triangel niet groot genoeg voor een eigen nieuw schoolgebouw. 

Grote brand
Enkele maanden later is de school door een zeer grote brand helemaal verwoest. Bij de brand konden de school en de aangrenzende gymzaal in de wijk Botter door de brandweer niet meer gered worden. 

Het gebouw stond op de nominatie om gesloopt te worden. In die tijd had De Triangel zo’n 147 leerlingen. Gekozen werd voor een verhuizing naar het gebouw van de OBS De Tjotter. Echter doordat beide scholen groeien, is er niet genoeg plaats meer voor beide scholen. 

Nieuwe locatie in De Warande 
Het gebouw waar de school zit is te klein en er is te weinig speelruimte bij de school. Daarom is er voor gekozen om naar de wijk Warande te verhuizen. Een voordeel is dat een groot gedeelte van de leerlingen dichter bij de school komen te wonen. 

In eerste instantie zal het gaan om een tijdelijk gebouw, waar ook voor- en naschoolse opvang van GO! Kinderopvang komt en mogelijk een peuterschool. Maar het idee voor een permanent schoolgebouw in Warande blijft bestaan.

Dit komt na vijf jaar op een nog te bepalen plaats. Tevens werkt men aan het wegwerken van de wachtlijsten in 2024- 2025. Dit hangt samen met het aantal leerkrachten waar naar gezocht wordt. 

(Bronnen: De Triangel, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights