Het is een nieuwe vorm van leren, waarmee men snel naar het hbo kan: de Beroepshavo. Het is een mbo-opleiding op niveau 4 die de student extra goed voorbereidt op het hbo. Daarom is de Beroepshavo anders dan een traditionele mbo-opleiding. Die laatste is meer beroepsgericht. 

Beroepshavo 
Maar de Beroepshavo is ook anders dan de theoretische havo. Men kan op de Beroepshavo terecht voor een praktische opleiding en als men de ambitie heeft om naar het hbo te gaan. Men ontwikkelt kennis, houding en persoonlijke vaardigheden. 

Deze zijn nodig om succesvol te kunnen doorstuderen op het hbo. Het gebeurt in het eigen werktempo en eigen regie, maar onder begeleiding van de docenten en experts van de school. Hierdoor wordt het beste in de student boven gehaald en perfect voorbereid op de volgende stap.  

Opleiding 
In de Beroepshavo werkt de student samen met medestudenten aan levensechte projecten voor bedrijven en organisaties in de regio Flevoland. Daardoor heeft men in 2 tot 3 jaar veel ervaring opgedaan en de nodige theoretische kennis. Zodoende heeft men meteen een voorsprong bij de start op het hbo. 

Men leert hoe een bedrijf doelen stelt en hoe deze doelen zijn te behalen met de juiste strategie. Ideeën worden vastgelegd in beeld en tekst, zodat men zich goed kan presenteren.  

Daarnaast wordt nagedacht hoe men een product krijgt bij de klant en hoe de online vindbaarheid van product en bedrijf is te verhogen. Tenslotte leert men hoe men effectief kan samenwerken aan een opdracht. Dit past het beste bij het bedrijfsleven. 

(Bronnen: ROC van Flevoland, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 29.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights