RIJENS NIEUWS –  Dinsdag 18 april is officieel het startsein gegeven voor de bouw van Looierskwartier in Rijen. Het was hét moment om te proosten op een volwaardig dorpshart van Rijen. Dit gebeurde met toekomstige bewoners, winkeliers, de gemeente Gilze en Rijen en met alle betrokkenen bij het project. 

Centrumplan
De gemeente Gilze en Rijen wacht al heel wat jaren op de afronding van het centrumplan. Dit gevoel begon direct na de sloop van een voormalige leerlooierij en reisbureau in 2004. De gemeente kan nu trots melden dat het wachten is afgelopen, daar de start van het appartementencomplex is gestart. 
Tijdens de bijeenkomst konden de toekomstige bewoners en gebruikers samen met ontwikkelaar Durendael de start van de bouw inluiden om daarna kennis met elkaar te kunnen maken. 

Wethouder Corné Machielsen was ook aanwezig, want de officiële start van de bouw is voor Rijen een grote mijlpaal. De ontwikkeling van het Rijense dorpshart krijgt echt vorm, met appartementen, winkels en parkeergelegenheid. De wethouder heeft in zijn toespraak bij de start meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om iedereen te bedanken die betrokken is geweest bij de planontwikkeling in de afgelopen jaren. Natuurlijk heeft hij ook de mensen gefeliciteerd die later gaan wonen in de nieuwe woningen. 

De bouw van de appartementen is een aanvulling op het huidige woonprogramma in het centrum van Rijen. Volgens de wethouder zal de supermarkt, de dagwinkel en het horecapand voor extra leven gaan zorgen aan het door de gemeente nieuw in te richten Wilhelminaplein. 

Looierskwartier 
De gemeente Gilze en Rijen heeft in 2020 met Durendael een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het centrumplan. Als onderdeel van de overeenkomst zal supermarkt Lidl naar een nieuwe centrale plaats worden verplaatst. In het voorjaar 2022 is hiervoor door Durendael en Lidl een overeenkomst getekend. 
De site Nieuwbouw Looierskwartier heeft aangegeven dat op het braakliggende terrein aan de Stationsstraat een nieuwbouwcomplex gebouwd gaat worden met moderne appartementen en winkels. Op de begane grond zou een supermarkt komen met kleine winkels. Boven de winkels komen 20 koopappartementen in drie verdiepingen. 

Mei 2022 wist de regionale media te melden dat het storm liep bij de inschrijvingen voor de 18 appartementen en 2 penthouses. Tevens gaf men aan dat de verkoop in Looierskwartier pas 30 juni 2022 zou beginnen, maar dat de behoefte aan een appartement in het hart van Rijen enorm was. 
Er werd aangegeven dat de grote belangstelling een luxe is én tevens een zorg, want er moeten mensen teleurgesteld worden. De inschrijvers kwamen met name uit Rijen, maar ook uit de regio. 

Meer informatie over het plan is te vinden op www.nieuwbouw-looierskwartier.nl .

(Bronnen: Gemeente Gilze en Rijen, BN de Stem, Nieuwbouw Looierskwartier) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights