HARDERWIJK – Er staat Nederland iets unieks te wachten! Namelijk een muzikaal spektakel rondom de Dag van de Zorg voor duizenden medewerkers en iedereen die de sector een warm hart toedraagt. Ik Heb Je Hart Nodig is de naam van de campagne, die de week voorafgaand aan 12 mei, gelanceerd wordt. Het is een duurzaam, landelijk gedragen initiatief gevuld met bekende Nederlanders, veel muziek, een eigen anthem, oog voor onderwijs, maar met name in de spotlight de twee miljoen zorgmedewerkers die we op handen zouden moeten dragen.

Afgelopen week zijn wij, Joost Speelman en Christine Ros, in een bakfiets, gewapend met cameraploeg, op pad gegaan langs verschillende organisaties om de staalkaart aan zorg, met de medewerkers in de hoofdrol, te portretteren. De onroerende, krachtige en integere beelden worden gegoten  in een tv-uitzending, gecombineerd met de live optredens tijdens het slotconcert, om Nederland te laten zien op 12 mei.

Op Handen
Speelman & Speelman schreef speciaal voor dit jaar het lied ‘Op Handen’, omlijst door een schitterende clip geschoten door OrangeView. Dit anthem is de muzikale rode draad waarmee een ode wordt gebracht aan al deze helpende handen.

Tijdens de eerste editie vorig jaar was Youp van ’t Hek docent tijdens de online gastles, waar de helpende handen van de toekomst een frisse en vrolijke kijk kregen op misschien wel de mooiste werksector die we hebben. Duizenden basisschoolleerlingen vroegen hem het hemd van het lijf.

Dit jaar kan met trots worden verteld dat Jochem Uytdehaage en niemand minder dan hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder digitaal de klassen in wandelt om live vragen van de leerlingen te behandelen.

Natuurlijk wordt op vrijdag 12 mei afgesloten  met wederom een fantastisch festival voor 10.000 zorgmedewerkers van o.a. Ziekenhuis St Jansdal, GGZ, Zorggroep Noordwest Veluwe, Philadelphia en ’s Heerenloo.

De  line-up bestaat uit Roel van Velzen, Speelman & Speelman, Rilan and the Bombardiers en Douwe Bob. Dit slotconcert, versneden met de content die er al is,resulteert in een waardevolle uitzending die iedereen die er niet bij kan zijn thuis of op het werk kan beleven.

Graag wordt verwezen naar de promo/ teaser van de meer-dan-een-campagne en het anthem van Speelman & Speelman.

(Bron: Persbericht Ik heb je Hart nodig, www.ikhebjehartnodig.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.04.2023

Ook te lezen op Lelystad Nieuws en ONS Wolderwijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights