STAVENISSE – In de gemeente Tholen, provincie Zeeland,  ligt het dorp Stavenisse. Begin 2021 woonden er nog geen 1.800 inwoners in het dorp. Het dorp is tot 1971 zelfstandig geweest met een oppervlakte van nog geen 11 vierkante meter. In het dorp is een groot deel van de bevolking lid van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland. 

Zwerfafval opruimen 
Dinsdag 11 april hebben leerlingen van groep 6 van de Rehobothschool het strand schoongemaakt. Eerst hadden de leerlingen tekst en uitleg gekregen van Jongerenwerk Jij op Tholen. Het bleek dat er in de bunkers op het strand veel zwerfvuil aanwezig was. 

Groep 7 ging op vrijdag 14 april de strijd aan met de ‘zwerfpeuk’. Ook hier was vooraf een introductie; ditmaal door de natuurouders. Een sigarettenpeuk is mogelijk na 15 jaar zichtbaar verdwenen, maar de microplastics van de peuk zijn mogelijk ingeslikt door vogels en vissen.

De Rehobothschool in Stavenisse
Dit is een basisschool in Stavenisse voor reformatorisch regulier onderwijs. Op de school zitten momenteel zo’n 190 leerlingen, die verdeeld zijn over 9 groepen. De Rehobothschool is aangesloten bij het Coöperatief Verband van Christelijke scholen. 

Dit zijn Christelijke Scholen op Gereformeerde Grondslag regio Zuid West Nederland. Via de Coöperatie wordt het bovenschools management vormgegeven op 8 scholen in de regio Zuid-West Nederland. Tevens zijn de scholen aangesloten bij VBSO. 

(Bronnen: Rehoboth Stavenisse, Omroep Tholen, VBSO, Wikipedia)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights