In december 2021 had de site lelystad.nieuws.nl het artikel “Luierbank Lelystad helpt mensen met klein inkomen’’. Dit kwam nadat in september Michelle Ewaart en Kimberley Duijvestijn hadden aangekondigd dat ze een Luierbank waren gestart. Deze Luierbank is specifiek voor ouders die het minder goed hebben, een lager inkomen. De Luierbank is te vergelijken met de werkzaamheden van de Voedselbank.

Op drie plaatsen
Eind maart dit jaar werd duidelijk dat op initiatief van een aantal jonge moeders op 3 plaatsen een Luierbank in Lelystad is gestart. Hierbij heeft IDO ruimte beschikbaar gesteld. Deze ruimte is van belang om de luiers op te slaan. 

Tevens is het een uitgiftepunt. Daarnaast ondersteunt Jumbo Van Leijen (Voorstraat) de bestellingen en de aanlevering van de materialen die nodig zijn. De benodigde spullen kunnen dagelijks opgehaald worden. 

Dit kan tijdens de openingstijden en kan gebeuren bij inloophuis Waterwijk (Oostzeestraat 11), Open Haven (Fjord 155) en bij de inloopvoorziening ‘t Trefpunt. Deze laatste is in MFA de Dukdalf (Punter 35 – 27). 

Hoge kosten levensonderhoud
Michelle Ewaart en Kimberley Duijvestijn gaven in 2021 aan dat ze andere ouders willen helpen. Ze zijn de Luierbank gestart voor de ouders met een lager inkomen, die bij de Luierbank een gratis luierpakket konden ophalen. 

Het levensonderhoud wordt steeds duurder. Hierbij zijn juist luiers en menstruatiemiddelen zaken die op het wekelijkse budget drukken. Het IDO wil hierin faciliteren. Het IDO krijgt gelden uit landelijke fondsen en kan zodoende op grote schaal de middelen inkopen. Jumbo Van Leijen wil hierin een partner zijn

(Bronnen: Omroep Flevoland, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 07.04.2023  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights