Volgens landelijk voorzitter van de ChristenUnie, Ankie van Tatenhove, is het “niet geloofwaardig” dat de ChristenUnie in een coalitie zou gaan zitten met de PVV in de provincie Flevoland. Dit is een reactie op het advies van de 2 verkenners in Flevoland. Volgens de verkenners zouden de fracties van BBB, VVD, ChristenUnie, PVV, SGP en eventueel JA21 om tafel moeten om te komen tot een coalitie. 

Niet geloofwaardig
 
Volgens de landelijk voorzitter van de ChristenUnie zou het niet geloofwaardig zijn, als haar partij samen met de PVV in een coalitie terecht zou komen. Tevens heeft de jongerenafdeling van de ChristenUnie ook aangegeven tegen te zijn. 

De voorzitter van PerspectieF, jongerenafdeling van de ChristenUnie, heeft gemeld dat er een aantal standpunten van de PVV zijn die niet te overbruggen zijn, als men kijkt naar de standpunten van de ChristenUnie.  

Verschillende standpunten 
De ChristenUnie meldt dat men in het verkiezingsprogramma van de PVV teksten heeft gezien als ‘tegengaan van de Islamisering van Flevoland’. Daarentegen vecht de ChristenUnie voor godsdienstvrijheid. Dus dat zal botsen.  

Daarbij is de CU van mening dat de PVV een flink rechts verkiezingsprogramma heeft. Hierbij valt te denken aan het feit dat de klimaatagenda geldverspilling is en dat asielzoekers als terroristen worden weggezet. 

Samenwerking in de Staten 
De gekozen leden voor de Provinciale Staten – ook in Flevoland – moeten volgens de partijvoorzitter zelf weten met wie ze willen en gaan samenwerken. Daarbij zal het partijbestuur wel steeds contact hebben met de provinciale leden. 

De provinciale fractie van de ChristenUnie wil pas woensdagavond een reactie geven. Hetzelfde geldt voor Chris Jansen van de PVV. Tijdens de vergadering van de Provinciale Staten zal het advies van de verkenners worden besproken. 

(Bronnen: FlevoPost, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 05.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights